Güncel Haberler

Fenerbahçe GM’i Yannier, Dorsey Transferi, Bjelica’nın Durumu ve Guduric’in Kontratı Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı!

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, S Sport’da yayınlanan EuroLeague TV isimli programa konuk oldu ve bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Fenerbahçe Beko‘nu yeni skoreri Tyler Dorsey transferi hakkında konuşan Yannier, şunları söyledi:

Tyler Dorsey bizim geçtiğimiz yazdan beri radarımızda olan bir oyuncuydu, aslında yaz döneminde yaptığımız transfer planlamasının ilk sıralarında yer alan isimlerden biriydi. O dönemler kendisiyle uzun süre görüşmemize rağmen Dorsey ABD’ye gidip NBA fırsatını zorlama niyetindeydi. Biz de bu nedenle yolumuza farklı bir planlamayla devam etmiştik. Daha sonra bu sezonun ortalarında yeniden kendisiyle iletişime geçtik, o süreçte Dorsey menajerini de değiştirmişti. Bizim kendisini kadromuza katma niyetimize karşın şansını yeniden G-League’de denemek istedi. Yine de oyuncuyla yaptığımız tüm istişareler, süreç içerisinde oyuncuyla aramızdaki ilişkinin sıcaklaşmasına yol açtı. Bu nedenle bizim Fenerbahçe‚de gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz tüm projelere Dorsey de en iyi şekilde hakim.

Dorsey’nin formasını giydiği G-League takımından ayrıldığı haberinin basına yansımasından 3-4 gün önce oyuncuyla iletişime geçmiştik. Bu süreçte Dorsey’le detayları konuşarak projelerimizi kendisine yeniden anlattık. Bizim aslında önümüzdeki dönemin yapılanması üzerine çalıştığımızı ve asıl olarak gelecek 2-3 seneyi planladığımızı anlattık. Elbette oyuncunun bize bu sezonda da ciddi fayda sağlamasını umuyoruz ama biz aslında gelecek dönemleri de düşünerek Tyler’ı kadromuza katmak istedik. Oyuncuya tüm bu detayları anlattık, bence Tyler’ın geçtiğimiz dönemdeki ABD sürecini yaşaması iyi oldu çünkü kariyerine tekrar Avrupa’da, hedefleri büyük olan bir kulüpte devam etmenin kariyeri açısından daha doğru olduğunun farkına varmış durumda. Bu sebeple oyuncuyla bizim kulüp olarak hedeflerimiz uyuştu, sonuç olarak 2.5 yıllık kapalı bir kontrat imzaladık. Tyler Dorsey’nin takımımıza faydalı olacağını umuyorum.

Euroleague TV

Bu yaz sözleşmesi sona erecek olan Marko Guduric‘in durumuna değinen Derya Yannier, Sırp yıldızın kontratını yenilemeye yakın olduklarını ifade etti:

Marko Guduric kadromuzun en önemli parçalarından biri. Biz planlama ve istikrardan yanayız, dediğim gibi kadronun iskeletini aslında yazın oluşturduk ve doğru hamleleri yaparak daha da gelişmek istiyoruz. Elbette bu sezon gidebileceğimiz en iyi noktaya kadar gitmek istiyoruz ama sonrasında da doğru adımlar ve eklemelerle 3 senelik projemizin başarıya ulaşmasını hedefliyoruz. Marko Guduric bizim hem oyuncu, hem de karakter olarak çok güvendiğimiz bir isim. Kendisiyle bir süredir sözleşme uzatma görüşmelerini sürdürüyoruz, bu noktada son aşamaya geldiğimizi söyleyebilirim. Bundan sonrası için olumsuz bir durum olacağını çok tahmin etmiyorum, Guduric bizim 3 senelik planlamamızın önemli parçalarından bir tanesi olacaktır diye umuyorum.

Euroleague TV

Son olarak sakatlığını atlatan Nemanja Bjelica hakkında konuşan Yannier, oyuncunun Virtus Bologna maçının kadrosunda olabileceğini söyledi:

Nemanja Bjelica konusu bu sezona dair ağzımızda acı tat bırakan tek konu oldu. Kendisi bildiğiniz üzere sezon başından beri oynayamadı, bunun da sebebi biz kendisiyle sözleşme imzaladıktan sonra Sırbistan Milli Takımı’nda yaşadığı sakatlık. Sonrasında da EuroBasket’e yetişmek için idmanlara başladı ama bu süreçte sakatlığı yeniden nüksetti. İki defa aynı sakatlığı yaşayarak İstanbul’a geldi. Devamında ise bizim kendisini sahalara döndürme çabalarımız esnasında bir kez daha sakatlığı nüksetti. Artık yaşı ilerleyen bir sporcuda aynı sakatlığın iki defa nüksetmesi, çok riskli durumlara neden olabiliyor. Bu nedenle sahalara geri dönüş sürecinde çok temkinli davrandık. Doktorlarımız, fizyoterapistlerimiz ve masörlerimiz bu süreçte çok titiz çalıştılar.

Bjelica yaklaşık 6 aydır sahalardan uzak, ayrıca milli takımda sakatlık yaşamış olmasından dolayı FIBA’yla da bu süreçte sürekli temas halindeyiz. FIBA’ya konuya dair gerekli evrakları ve dosyaları gönderdik, FIBA da artık karar aşamasında. Bjelica’nın bu zamana kadar alması gereken parayı sigortadan karşılayabileceğimizi ümit ediyorum.

Oyuncu yaklaşık 2 haftadır takımla idmanlara devam ediyor, elbette 34 yaşındaki bir sporcunun uzun süre ara verdikten sonra hem sahaya çıkması, hem de maç kondisyonunu yakalaması kolay olmuyor. Sezon başından beri takım çok aşama kaydetti, bir anda takıma adapte olması da kolay değil. Yine de bence yavaş yavaş hazır duruma gelmeye başladı, elbette bundan sonrası koçumuz Dimitris Itoudis’in insiyatifinde olacak. Koçumuz takıma fayda sağlayabileceğini düşündüğü noktada Bjelica’yı da kullanacaktır. Cuma günü ben Virtus Bologna maçının kadrosunda olabileceğini düşünüyorum ama şu an geniş ve kaliteli bir kadromuz var, dediğim gibi Bjelica’nın kadroda olup olmayacağı koçumuzun insiyatifinde.

Cuma günü playoff yarışı için çok kritik bir maça çıkacağız, rakibimiz Virtus Bologna da playoff iddiasını sürdürebilmek için maça çok ciddi hazırlanacaktır. Biz takım olarak iyi durumdayız, yaklaşık 3 haftalık aranın ardından Partizan maçında çok iyi reaksiyon gösterdik. Virtus maçı için taraftarımızın desteği çok belirleyici olacak, umarım salonda pozitif bir atmosfer olur.

Euroleague TV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …