Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Yeni Oyun Kurucusu Russell’ı Açıkladı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 turunda temsil edecek olan Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Çaylak sezonunda Mornar Bar forması giymekte olan Daron Russell ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladıklarını duyurdular.

Amerikalı guard hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

Galatasaray Nef, Birleşik Amerikalı oyun kurucu Daron Russell ile opsiyonlu olarak 1.5 yıllık anlaşma sağladı.

6 Mayıs 1998’de Philadelphia’da doğan Russell, University of Rhode Island ve University of Maryland’daki kolej yıllarının ardından profesyonel kariyerine Karadağ’ın Mornar takımıyla adım attı. Bu sezon liginde 15 maça çıkan oyuncu 26.8 sayı, 3.7 ribaunt ve 7.3 asist ortalamalarıyla dikkat çekici bir grafik çizdi.

Adriyatik Ligi’nin en iyi ikinci skoreri pozisyonunda olan Russell, Mornar ile Zadar arasında oynanan maçta 35 dakika parkede kalarak 47 sayıyla sezonda bir maçta en çok skor üreten oyuncu oldu.

Oyuncumuza Galatasaray Nef forması altında başarılı bir kariyer diliyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …