Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Bayern Karşısında 16 Sayılık Farkı Koruyamadı!

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimzi Anadolu Efes konuk ettiği FC Bayern Munich karşısında 16 sayılık farkı koruyamadı ve son çeyrek tam 30 sayı yiyerek 81-89’luk skorla kaybetti.

Bu sonuçla Bayern derecesini 8-12 yaptı ve 14. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 10-10 ile 10. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Alman ekibinde veteran uzun Othello Hunter 18 sayı (4-6 3sayı), 9 ribaund ile yıldızlaşırken, Cassius Winston 14 sayı, 3 ribaund, 8 asist, Augustine Rubit 14 sayı, Niels Giffen 11 sayı, 3 asist ve Ognjen Jaramaz 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 15 sayı, 2 asist, Elijah Bryant 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Tibor Pleiss 11 sayı, 4 ribaund ile direnen başlıca isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Bayern maça bizim potamızın altında agresif başladı ve hücum ribaundları ile dengemizi bozdu. Pleiss’ın devreye girmesiyle hücumda toparlanan Efes öne de geçti ama sonrasında ribaund krizi devam edince Bayern savunmamızın zaaflarını iyi işleyerek istediğini aldı, ilk çeyreği de 21-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber Zizic hamlesi geldi koç Ataman’dan. Onu hücumda iyi kullanırken M’Baye’nin de dış şutlarını devreye soktuk, bu sayede maça ortak olduk sonrasında da öne geçtik. İkinci çeyreğin ilk yarısında Bayern sadece 2 sayı atabildi ama bunun asıl nedeni savunmamız değil, boş şutları skora çevirememeleriydi… Devrenin son kısmında temponun nihayet bizim istediğimiz seviyelere gelmesiyle beraber Bryant’ı da tam sahada çok iyi kullandık ve soyunma odasına da 40-36 önde girdik.

İkinci yarıyla beraber Bayern savunma sertliğini arttırarak Efes’in temposunu düşürmeye çalıştı ama faul haklarını erken doldurunca bunu iyi değerlendiren temsilcimiz Singleton’ın skora katkı vermeye başlaması ve Micic’in sazı eline almasıyla hızlıca farkı tam 16 sayıya kadar çıkardı! Bu bölümden sonra maalesef gereksiz yere çok erken ve yanlış tercih edilmiş atışlar kullanmaya başlayan temsilcimiz bu hatalarının faturasını da potasında hızlı hücum sayılarıyla görmeye başladı. Farkı akıllıca, sabırla eriten Bayern karşısında çözüm üretemeyen Efes final çeyreğine 64-59 önde girdi. Bayern, üçüncü çeyrekte yakaladığı ritmi ve morali son çeyreğe de taşıdı ve Jamaraz ile Hunter’ın bu özgüvenle gelen ekstra sayıları sayesinde maçtan hiç kopmadılar. Giffey ve Rubit’in de üçlük partisine katılmasıyla üst üste 6 üçlük bulan Bayern 16 sayıyuı kapattıktan sonra 6 sayı farkla da öne geçti. Bitime 2 dakika kala farkı 10 sayıya kadar yükselttiler ve Sinan Erdem’den mutlu ayrılan taraf oldular.

Larkin ritim buldu, Micic ile Clyburn son lig maçında dinlendi dedik… Hatta bugün Bryant ile Zizic de iyi başlamıştı ama son çeyrek krizi, hastalığı yine Efes’i bir galibiyetten etti! Takımda bu kadar tecrübeli kısalar varken 16 sayılık farkın korunamamasınnın disiplinsizlik ve rakibe hafife alma dışında başka açıklamaları yok diye düşünüyorum! Fark 16 iken Micic başta olmak üzere herkesin maç bitti diye düşünüp gereksiz dış şutlara, erken ve zorlama atışlara gitmeleri Bayern tarafından net olarak cezalandırdı. Üstelik son çeyrekte göz göre göre üçlük atışlar verildi rakibe… Evet Hunter ve Rubit dış şutları ile bilinen isimler değiller ama ritm buldukları çok belliydi, bu kadar boş bırakılmalarını anlamak güç!! Özetle Efes’te sorun “mental yorgunluk”… Play-off yarışında averaj hesaplarının bile önemli olacağı son yılların tartışmasız en çekişmeli sezonunda, bu kadar kritik bir bölümde hem de kendi sahasında Valencia’dan sonra Bayern’e de verilen kayıp maalesef Efes’in canını çok yakacak!!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …