Güncel Haberler

Maç Önizlemesi Fenerbahçe Beko – AS Monaco

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de AS Monaco‘yu konuk edecek.

19 Ocak Perşembe günü saat 20:45’de başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından takip edebilecekler. Gelin birlikte Fenerbahçe Beko‘nun bu kritik maçının önizlemesini birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

İkinci Şans Sayıları

Sarı lacivertlilerin bu sezon kazandığı maçlarda bile öne çıkan iki sıkıntısı vardı, birisi ve belki de ilki rakiplere verdikleri hücum ribaundlarıydı. Sert ve disiplinli savunma yaptığımız anlarda bile rakiplerin aynı hücumda iki hatta bazen 3-4 top kullanarak ikinci şans sayıları bulmaları elbette tüm savunma dengemizi bozuyor. Son 2 iki maçı üst üste kazandı temilsilcimiz ama hücum ribaundları açısından iki farklı maç izledik. Pana’ya tam 26 hücum ribaundu verirken, o mçatan iyi dersler çıkarmış olacağız ki Bayern’e ise sadece ama sadece 3 hücum ribaundu verdik 40 dakika boyunca. Ancak karşımızda ligin en çok hücum ribaundu alan 2. takımı olduğunu unutmayalım. Fransız ekibi maç başına 12.3 hücum ribaundu alıyor ve bu alanda takımın olağan şüphelileri John Brown, Donta Hall, Alpha Diallo ve son dönemde dakikaları artmaya başlayan genç uzun Yoan Makoundou. Dolayısıyla başta Motley olmak üzere tüm uzunlarımızın ribaundlarda tetikte olması, forvetlerin de onlara destek olması şart bu maçta. Neyse ki yeni transferleri Moneke oynamayacak, yoksa ribaundlar konusunda bir tehlikeli silahla daha boğuşmak zorunda kalacaktık.

Guard Savunması

Temsilcimizin koç Obradovic döneminden bu yana halen en zorlandığı konu potaya atak eden, delici, birebirde kuvvetli guardları savunmak. Her topu adam değişerek savunmayı benimseyen koç Itoudis’in sisteminde uzunların kısalara çabuk yenilmemesi, en azından onları yardım gelene kadar oyalamaları kritik önem taşıyor. Ama karşımızda özellikle yarı sahada guardların birebir yaratıcılığı ile önemli seviyelerde skor üretebilen, bu alanda belki de ligin en tehlikeli takımlarında birisi var. Sadece Mike James değil, Elie Okobo da birebirde çok etkili bir silah ki Jordan Loyd’un da takımla beraber İstanbul’a geldiği ve oynayacağı haberleri var. Dolayısıyla Calathes, Guduric, Pierre, Hayes-Davis gibi iyi savunmacılarla bu yıldızlara birebir önlem almak pek birşey ifade etmeyecek. Adam değişme savunmasında uzunlarmıza ve onlara gelecek yardım sonrası yapılacak rotasyonlara konsantre olmamız gerekecek. İşi birebir savunmaya dökersek kendi sistemizden çıkacağımız gibi bu üçlü karşısında çok zorlanırız…

3 Sayı Yüzdesi

Fenerbahçe’nin bu sezon hücumda en önemli silahlarından birisi oldu üçlük atışlar. Yay gerisinden takım olarak yüzde 38 ile oynuyoruz ki bu alanda ligin en iyi 3. takımı konumundayız. Pana maçında bizi kurtarak konulardan biri de zaten yüzde 44.4 ile tam 12 üçlük isabeti bulmamızdı. Bayern maçında ise yüzde 33 ile 9 isabet bulmamıza rağmen bu açığımızı savunmayla kapatmıştı. Şimdi karşımızda tam da istediğimiz gibi bir rakip var. Bizim en iyi olduğumuz alanlardan birinde Monaco ise sıkıntılı bir takım. Fransız ekibi rakiplere maç başına yüzde 40.2 ile üçlük izni veriyor ve bu alanda ligin en kötü takımı konumunda! Calathes’in organizasyonları sayesinde bu zaafı Wilbekin, Edwards, Melih, Guduric, Hayes-Davis gibi üçlük silahlarımız ile mutlaka cezalandırmamız gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …