Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

7DAYS EuroCup 11. hafta programını geride bıraktık.

Türk Telekom’un farklı galibiyeti ile keyfimizin yerine geldiği, Frutti Extra Bursaspor’un son saniyede gelen mağlubiyeti ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezona da favorilerden biri olarak başlayan ama play-off ilk turunda kendi sahasında Ulm’a yenilerek elenen ve soğuk bir duş alan Joventut Badalona, bu sezon da güçlü şampiyonluk adaylarından biri. Koç Duran’ın öğrencileri bu hafta da bu iddialarının altını dolduracak, hedefe giden yolda önemli nitelikte bir galibiyet elde ettiler. Geçen yılın finalisti olan ve bu sezon da zirve yarışını yakından takip eden denk rakiplerinden biri olan temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’da rövanşı aldılar ve zor da olsa son nefeste 83-82 ile kazanmayı bildiler. Zirve yarışında altın değerinde olan bu galibiyet için biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yolu daha önce ülkemizden geçmiş bir isim olan 32 yaşındaki tecrübeli guard J’Covan Brown, İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv‘de kariyerinin en verimli, en olgun dönemini geçiriyor. Özellikle oyun kurucu rolüne artık iyice adapte olan, kariyerinin ilk dönemindeki bencil skorer kimliğinden tamamen evrilerek EuroCup seviyesinde elit bir oyun kurucuya dönüşen Ameriklı guard, bu hafta da takımının denk rakiplerden Paris’i farklı yendiği iç saha maçında parmak ıssırtan bir performansa imza attı. 34 dakika sahada kalanm Brown, 2-3 2sayı, 4-7 3sayı, 1-1 s.atış isabetleriyle 17 sayı üretirken, 8 ribaund toplayıp tam 16 assit yaparken sadece 3 top kaybı ile oynadı ve 33 verimlilik puanına ulaşarak da haftanın MVP’si ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • J’Covan Brown (Hapoel Tel Aviv): 17 sayı, 8 ribaund, 16 asist, 33 verimlilik puanı
  • Yago Dos Santos (Ratiopharm Ulm): 21 sayı, 6 ribaund, 8 asist, 30 verimlilik puanı
  • Sam Dekker (London Lions): 23 sayı, 10 ribaund, 28 verimlilik puanı
  • Axel Bouteille (Türk Telekom): 23 sayı (5-5 3sayı), 4 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik puanı
  • DJ Kennedy (Prometey): 17 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …