Güncel Haberler

Koç Çıvgın, Beşiktaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 15. hafta mücadelesinde Onvo Büyükçekmece konuk ettiği Beşiktaş Emlakjet’i 82-69’luk skorla yenmeyi başarmıştı.

Karşılaşma sonrası ev sahibinin koçu Özhan Çıvgın açıklamalarda bulundu:

Öncelikle ufak bir eleştiride bulunmak istiyorum. Cuma günü akşam saat 7’de oynadığımız zaman taraftarlarımız yanımızda olabiliyor ama 2 hafta önce Manisa’ya karşı cuma saat 6’da oynamıştık, bu sebeple salonumuz boş kalmıştı. Evimizdeki maçlar makul saatlerde başladığı takdirde taraftarımız yanımızda olabiliyor, basketbol taraftarla oynandığı zaman güzel bir oyun. İnsanların maçlara gelmesini kolaylaştırmak lazım.

Biz geçtiğimiz hafta Pınar Karşıyaka’ya son topta kaybettik, İzmir’de aldığımız talihsiz mağlubiyete rağmen takım bugün çok konsantreydi. Özellikle teknik ekibimi kutluyorum, hepsi hafta boyunca takımı çok iyi hazırladılar. Elimizden gelenin en iyisini yaptık, maça biraz kötü başladık. Beşiktaş‘ın değişken müdafaa anlayışı bizi yordu. Sonrasında oyuna ortak olmayı başardık, özellikle savunmada çok iyiydik ve bu sayede maçı kazandık.

Hücumda tıkandığımız anlarda savunmayı çok iyi yapmamız lazımdı, topa baskıyı agresif şekilde yaptığımız zaman boyalı alanı da daha iyi savunabiliyoruz. Ayrıca rakibi top kayıplarına zorlayıp açık sahayı da bulabiliyoruz. Bugün savunma kaynaklı bulduğumuz sayılar çok kıymetliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …