Güncel Haberler

Koç Ataman, Barcelona Maçı Öncesi Konuştu

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İspanya’da FC Barcelona’ya konuk oluyor.

Karşılaşma öncesinde Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman İspanyol medya kuruluşu RAC1’e detaylı bir röportaj verdi.

Tecrübeli koç geçen sezon Barça karşısında yaptığı artık meşhur olan çift yumruk hareketinin de yanlış anlaşıldığını söyledi ve bir çok farklı konuya deyindi:

Barcelona taraftarları beni yanlış anladıysa özür dilerim. Kötü bir sözüm, hakaretim olmadı. Oyundan atılan kişi doğal olarak duygu patlaması yaşar. Fakat mutluyum çünkü ikinci EuroLeague şampiyonluğuyla döndüm.

Çok gergindim. Takımıma, taraftarıma, hakemlere güçlü bir mesaj göndermek istedim. Barça taraftarları onlara yönelik yaptığımı düşündü. anladı. Oyunlarını oynadılar. Duygular su yüzüne çıktı… Ama biz kazandık.

Jose Mourinho ile karşılaştırmayı seviyorum. Onun büyük bir hayranıyım. Beni tanıyanlar benim kötü biri olmadığımı biliyor, kibar bir insanım. Fakat basketbol zihinsel bir spor. Oyunculara, antrenörlere ve kendinize daha fazla güven aşılamak için bazen böyle şeyler yaparsınız.

Eski Avrupa Kupası ve şimdiki EuroLeague’in arasında pek benzerlik yok. Günümüzde kupayı kazanmak için 41 maç oynamanız gerekiyor. Eğer üst üste üç şampiyonluk kazanmayı başarırsak, EuroLeague’de şimdiye kadar elde edilen en büyük başarı bu olur.

Üst üste üç şampiyonluk konusunda üzerimde baskı hissetmiyorum. Bunu başarmayı deneyeceğiz, Avrupa basketbolunda tarih yazmak isteriz. Evet, sezonun ilk yarısında fazla mağlubiyet aldık ama zirveden uzak değiliz. Sezon sonu hakkında oldukça iyimserim.

EuroLeague basketbolunun kalitesi çok yüksek. Örneğin Luka Doncic geçen gün EuroLeague’i NBA’den daha fazla izlediğini itiraf etti. Neden? Çünkü çok daha eğlenceli. Fakat organizasyonel düzeyde arada fark var.

EuroLeague’in asıl sorunu takımların geliri. Ligin bu soruna yönelik birtakım çözümler bulması gerekiyor. Yılda 40-50 milyon euro harcayan takımlar var. Peki ne kadar gelir elde ediyorlar? Bu durum korkunç.

Gelirin artması için NBA, Formula 1 veya ATP gibi 24 takımdan oluşan kapalı bir lige ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. EuroLeague’i ve ulusal ligleri kapatmamız gerekiyor, böylelikle milli takımlar gerçek bir alana sahip olabilir.

Dünyada basketbolun ilerlemesi için milli takımlar çok önemli. Fakat sezon boyunca A kalite oyuncuları getirmek yerine B veya C takımlarıyla oynuyorlar. Çünkü sezon içinde iyi oyuncular oraya gidemiyor. Bu durum düzeltilmeli.

RAC1

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …