Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Son Çeyrekte Geri Dönüp Uzatma Sonunda Kazandı!

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Panathinaikos karşısında son çeyrekte geri gelerek önce maçı uzatmaya götürdü sonra da 88-94’lük skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 5 maçlık mağlubiyet serisine son verdi ve 11-7 ile 5. sırada yer aldı. Yoncalar ise üst üste 6. kez kaybettiler ve 6-12 ile 16.sırayı Alba ve Milano ile paylaştılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Nigel Hayes-Davis 24 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Marko Guduric 14 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Johnathan Motley 14 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Carsen Edwards 14 sayı, 2 ribaund, Marko Guduric 14 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Nick Calathes 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Yoncalar’da ise Dwayne Bacon 27 sayı, asist ile en skorer isim olurken, Mateusz Ponitka 14 sayı, 12 ribaund, 3 asist, Derrick Williams 11 sayı, 7 ribaund ve Arturas Gudaitis 10 sayı, 7 ribaund ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Itoudis rakibin ribaundlardaki etkinliğini ve takımının özellikle bu alanda yaşadığı sorunları bildiği için uzun bir beşle başlayarak önlem almak istedi. Ama bu konuda başarılı olamadık. Fizikli beş oyunu dengede tutmamızı sağladı belki ancak hücumdaki üretkenliğimizi de çok düşürdü, nitekim ilk çeyreği de 19-18 geride tamamladık. İkinci çeyrekte de hücum ribaundlarındaki problemimiz devam etti, hem ikinci şans sayıları yediğimiz için savunma direncimiz düştü hem de net savunma ribaundları alamadığımız için istediğimiz gibi tempo yapamadık. Basketbol adına daha iyi olduğumuz devreyi ribaund problemi nedeniyle 39-36 geride kapattık.

Üçüncüçeyrekle beraber hücumda akıcı ve agresif bir oyun sergileyen Pana’ya karşı savunmada cevap veremediğimiz gibi hücumda da tıkandık, farkın açılmasına engel olamadık. Son çeyreğe 59-51 geride başladık. Neredeyse her topta iki kere hücum eden Pana karşısında zaman zaman çok kötü durumlara düştük açıkçası… Ama kenardan gelen Edwards o beklediğimiz kıvılcımı yaktı, sonrasında da yangına dönüştürdü. Hem hücumda hem de savunmada ona eşlik eden takım arkadaşları sayesinde üst üste üçlüklerle farkı erittik ve son 2 dakikaya sadece 1 sayı geride girdik. Koç Radonjic’in molasının ardında Ponitka yine bizim pota altında aldığı ribaundlar ile canımızı çok yaktı, farkı 30 saniye kala 5 sayıya kadar çıkardılar. Güzel bir kenar seti sonrası Edwards’ın basketi ardından tam sahada yaptığımız tuzaklı baskıyla topu çaldık, Guduric’den çok kritik bir üçlük geldi ve skoru da eşitledik. Maç topunda maalesef yine iki kere hücum ribaundu verdik fakat basketbol tanrıları bizim yanımızdaydı ve neyse ki bu sefer Ponitka isabeti bulamadı, maç uzatmaya gitti.

Uzatmalarda soğukkanlı ve akıllı oynayan taraf bizdik. İyice yorulan Bacon’ın şutunu riske edip çember altını iyi savununca Pana çaresiz kaldı. Bizim adımıza ise hücumda Hayes-Davis sahneye çıktı, uzatma bölümünde bulduğu kritik 10 sayı ile tam olarak galibiyetin başmimarı oldu Amerikalı oyuncu.

İki takımın da 5 maçlık bir mağlubiyet serisinden sonra bu maça çıkıyor olmaları elbette oyuncuların ve koçların üstündeki baskıyı zirveye taşımıştı. Normal şartlarda çok daha iyi ve tecrübeli bir kadroya sahibiz ki bunu İstanbul’daki maçta Yunan ekibini farka boğarak da gösermiştik ama belirttiğim gibi buradaki baskı üst seviyedeydi. Calathes, Guduric, Hayes-Davis gibi tecrübeli isimlerin kritik yerlerde sahneye çıkarak bu baskıyı sönümlemeleri, taşın altına ellerini koymaları çok önemliydi. Ayrıca Edwards’ın da galibiyetin x-faktörü olduğunu, kenardan gelerek geri dönüş ateşini onun yaktığının da altını çizelim. İlk transferinde de belirtmiştim, ondan bir süper yıldız performansı beklememek ve zaman tanımak lazım. Çok değerli bir tamamlayıcı parça olacaktır diye. Ondan beklenen performans işte tam da bugünkü performanstı. Rolünü anlayıp, buna alıştıkça çok daha faydalı olacak. Diğer taraftan kötü seriye son vermek adına güzel ve değerli bir galibiyet olsa da işlerin yolunda gitmediğini, ribaund ve savunma konusunda takımın S.O.S verdiğini tekrar hatırlatmak lazım. Bu galibiyet sadece bir yara bandı görevi konumunda fakat bizim artık geç olmadan yarayı iyileştirmemiz gerekiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …