Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Panathinaikos – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, OAKA’da Panathinaikos‘a konuk olacak.

10 Ocak Salı günü saat 22:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmanın önizlemesini her zaman olduğu gibi gelin birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

1-1 Savunma

Yoncalar her ne kadar şuana kadar beklentilerin altında bir performans sergilemiş olsalar da özellikle OAKA’da yüksek enerji ile oynayan, oldukça tehlikeli bir takım konumundalar. Hücumda birebirler üzerinden üretmeye odaklanmış, bunu da başarılı bir şekilde yapan bir ekip olduklarını asla unutmamak lazım. Maç başına 78 sayı üretirken, 14.8 asist ortalaması ile ligin bu alandaki vasat takımlarındanb biri konumundalar. Bununla beraber her ne kadar Lee, Bacon, Williams gibi isimler zaman zaman birebir üretmek için haddinden fazla dribbling yapıyor olsa da top kayıplarını minimize etme konusunda da ligin en iyi takımları arasındalar, maç başına sadece 11.7 top kaybı yapıyorlar. Dolayısıyla Fenerbahçe Beko her ne kadar adam değişme savunması üzerine sistemini kurmuş olsa da bu maçta olabildiği kadar adam değişmeden direkt 1-1 savunmaya, özellikle Bacon’ın savunmasına Pierre ve Hayes-Davis ile konsantre olarak onlara ters eşleşme şansı vermemek gerekecek.

3 Sayı Yüzdesi

Temsilcimizin hücum sisteminde önemli bir yeri var üçlük atışların. Nitekim yüzde 37.9 isabet oranı ile de en iyi 5. takım konumunda sarı lacivertliler.Karşımızda ise 3 sayı savunması konusunda pek iyi durumda olmayan bir rakip var. Panathinaikos, rakiplerin yay gerisinden maç başına yüzde 38.1 isabet oranı ile üretmesine izin veriyor, bu alanda en kötü 4. takım konumundalar tüm ligde. Sarı lacivertliler Calathes’in organizasyonlarında topu gerektiğinde içerden dışarı da dağıtarak ceza şutörlerini devreye sokması, pas trafiğini devreye sokarak köşe üçlüklerini bulması gerekecek. Pierre, Melih, Wilbekin, Hayes-Davis, Guduric, Booker, Edwards kısacası yüm şutörlerimizden sahada oldukları anlarda bu alanda mutlak katkı almamız gerekecek ki bu sayede Pana savunmasının direncini düşürelim.

Atletizm Farkı

Evet Jekiri ve Bjelica gibi iki önemli uzundan bu maçta da yoksun olacağız ama temsilcimiz bu sezon ligin en iyi 2 sayı yüzdesine sahip 2. takımı. Özetle çember altını kullanmaktan vazgeçemeyiz. Motley ve Antetokounmpo sayesinde Pana uzunlarına karşı atletizm anlamında ciddi bir avantajımız olacak. Ne Papagiannis ne de Gudaitis onlarla bu alanda çarpışabilecek isimler değiller. Booker da son dönemde kıpırdandı. Özellikle Motley’nin birebirleri ve çabuk ayakları artı atletizmi ile yapacağı hava harekatları Pana uzunlarının dengesini ciddi anlamda bozacaktır. Bu atletizm farkını onların pota altında gösterdiğimiz gibi kendi pota altımızda da fiziksel avantajlarına karşı gelmek adına yine iyi kullanmamız, özellikle zayıf taraftan getireceğimiz yardımlarla onların uzunlarının etkinliğini sınırlandırmalıyız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …