Güncel Haberler

İDDİA: Telekom, Eric ile Deneme Antrenmanları Yapıyor (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, uzun rotasyonunu güçlendirmek için eski oyuncusunu deneme antrenmanlarına aldı.

Basketfaul’de yer alan habere göre daha önce 2020-21 sezonunda takımın formasını giymiş olan Micheal Eric, geçtiğimiz hafta Ankara’ya geldi ve deneme antrenmanlarına başladı. Nijeryalı uzun ile igili karar takımın EuroCup’daki Paris deplasmannından dönüşü ile verilecek.

34 yaşındaki tecrübeli pivot geçtiğimiz sezona Unicaja Malaga’da başlamış, Ocak 2022’de sakatlanmıştı. Rehabilitasyon sürecini tamamlayan Eric, 3 ay önce aktif olarak bireysel çalışmalara başlamıştı.

Eric, Endesa sahnesinde 16 maçta ortalama 20.3 dakika süre alırken, 8.2 sayı, 5.5 ribaund ve BCL’de ise 7 maçta ortalama 21.1 dakika sahada kalıp 9.6 sayı, 6.1 ribaund, 1.6 blok ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Niyeryalı uzun, geçen sezon sakatlanana kadar yine ondan beklenen katkıyı istikrarlı bir şekilde ortaya koymuş, beklentileri karşılaşmıştı. Sakatlık sonrası başka bir takımla anlaşmadı, bu sezon henüz bir takımda forma giymedi.

Telekom her ne kadar EuroCup ve BSL’de flaş performanslara imza atan, formda bir takım olsa da uzun rotasyonunda koç Can’ın elinin dar olduğunu biliyoruz. Jones’un bir çok maçta sakat sakat ya da tam iyileşmeden oynamış olması da bunun bir nedeniydi zaten. Onun olmadığı ya da verimliliğinin sakatlığı nedeniyle düştüğü maçlarda da Telekom’un ne kadar zorlandığını gördük bir çok kez. Sezonun daha yarısını geride bıraktık ve kalan dönemde bir takviye yapmak istemeleri gayet normal.

Eric hücumda önemli bir silah olmayabilir ama gerek savunmadaki sert ve fiziksel oyunu, çember altında kapladığı alan onu çok değerli bir parça yapıyor. Ayrıca ribaundlardaki agresifliği, pozisyon bilgisi ve çember koruma konusundaki özellikleri ile as uzun olarak olmasa da alternatif uzun olarak halen bu seviyelerde faydalıolabilecek bir isim. Eğer sakatlığını atlatabildiyse, sınırlı dakikalarda Jones’u dinlendirmek, işin savunma ve enerji kısmında takıma katkı vermek adına iyi bir parça olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …