Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Son Çeyrek Operasyonu ile Asvel Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i son çeyrekteki etkili oyunu sayesinde 78-72’lik skorla yenmeyi başardı, sürprize izin vermedi.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 9-8 yaptı ve 8. sırada yer aldı. Asvel ise 6-11 ile 17. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Larkin’den yoksun olan Anadolu Efes’de hafif sakatığına rağmen forma giyen Vasilije Micic son çeyrekteki etkili oyunuyla 22 sayı (5-8 3sayı), 3 ribaund, 2 asist ile yıldızlaştı. Yine aynı şekilde hafif sakatlığı bulunan Will Clyburn 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, Rodrigue Beaubois 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Elijah Bryant 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Asvel cephesinde ise Nando De Colo 12 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, David Lighty 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Parker Jackson-Cartwright 10 sayı ve Youssoupha Fall 10 sayı, 6 ribaund ile direnen başlıca isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz rakip pota altında aldığı ribaundlarda sayesinde neredeyse her hücumda iki pozisyon oynayarak başadı ve bu sayede de ilk bölümü önde tamamladık. Asvel De Colo liderliğinde hücum verimliliğini yukarı çekince ve pota altını da daha etkili kullanınca farkı biraz olsun açtı. Ama sert savunmayla cevap verdi Efes, ilk çeyreği 17-19 geride bitirdik. İkinci çeyreğin başında Micic’in yaptığı basit top kayıpları ile hücum ritmimizi kaybettik ve tempoyu düşüşerek kullandığımız top sayısını azaltan Asvel istediğni aldı ve maçı durgun bir hale getirerek bizi uyuta uyuta farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Bir türlü istediğimiz enerjiyi ortaya koyamadığımız devreyi iyi savunmaya rağmen hücumdaki düşük verimle 29-36 geride tamamladık.

İkinci yarıyla beraber hücumda yine organize olamadık ve birebirde yanlış tercihlerle zor atışlara kaldık. Asvel ise çembere atarak ederek özellikle Zizic ve Pleiss sahadayken onların zaaflarını cezalandırdı. Çeyreğin ikinci yarısında Asvel’in tuzaklı sıkıştırmalarında niyahet topu terse çevirip ceza üçlüklerinden isabetleri yakaladık ve farkı azaltarak maça ortak olduk. Hücumda ritmini bulan Efes son çeyreğe 52-58 geride girdi. Topu sabırla iyi çeviren ve şut saatinin son saniylerinde bulduğu atışlardan isabeti çıkaran Asvel farkı güvenli yerde tuttu. Bitime 5 dakika kala ise Vasa sahneye çıktı! Final Four’un MVP’si sakat sakat oynamasına rağmen maça ağırlığını koydu ve dribbling üst bulduğu zor üçlükle uzun bir aradan sonra temsilcimizi öne geçirdi. Onun organizatörlüğü ile Clyburn’ü de devreye sokmamız ve pota altından bulduğumuz sayılarla maça ortak olduk. Son bölümde bu ikilinin bulduğu sayılarla farkı 6 sayıya çıkarıp rahat bir nefes aldık ve 78-72 ile kazanarak çift maç haftası çok kritik bir reaksiyon galibiyetine imza atmış olduk.

Efes, sezonun büyük bir bölümünü Larkin’siz oynadığı için onsuz oynamaya, yokluğuna alışkındı. Ama Micic ile Clyburn’ün sakat sakat oynamaları maça çok düşük enerjiyle başlamalarını sağladı, açıkçası yüzlerinden bile anlaşılıyordu zorlandıkları. Ama son çeyrekle beraber ortaya koydukları karakter gerçekten şampiyon takımın karakteriydi. Dunston, Bryant, Beaubois üçlüsünün performansları da kesinlikle takdir edilesi bir boyuttaydı. Gerek enerjileri gerekse skora katkılarıyla sakat sakat oynayan yıldızları çok iyi desteklediler, son çeyrekte onlara bir ayağa kalkma, hamle yapma şansı tanıdılar. Sakatlıklara ve 3 çeyreklik kötü basketbola rağmen alınan galibiyetin ekstra değerli olduğunu düşünğüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …