Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Campazzo’yu Mart Ayına Kadar Euroleague’de Kullanamayacak!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, geçtiğimiz haftalarda sezon ortasında önemli bir transfere imza atarak kadrosunu Facundo Campazzo ile güçlendirmişti.

Ancak Sırp ekibinin transfer yasağı nedeniyle Arjantinli yıldızın Euroleague lisansı 2 haftadır çıkartılamamıştı.

Euroleague yönetimi kulübün yaptığı finansal ihlaller nedeniyle bir yaptırım uygulanmasına karar verildi, ödemelerdeki gecikmelerin ve yanlış bilgilendirmelerin altı çizildi karar aşamasında.

Bu kararla beraber Sırp ekibi 28 Şubat 2023 tarihine kadar yeni bir oyuncu lissansı çıkaramayacak yani Campazzo’yu 2 ay daha Euroleague sahnesinde izleyemeyeceğiz.

EuroLeague’den yapılan açıklama şu şekilde:

Bağımsız bir düzenleyici kurum olan Euroleague Basketball Finans Paneli, 28 Şubat 2023 tarihine kadar yeni oyuncu ve antrenör kaydetme yasağı ve Kızılyıldız’aa Finansal İstikrar ve Adil Oyun Düzenlemeleri’nin (FSFPR) ciddi ihlalleri nedeniyle 25 bin euro para cezasını içeren bir yaptırım uyguladı.

Dava, kulüplerin finansal performanslarını ve ilgili düzenlemelere uyumlarını inceleyen bağımsız komisyon olan Yönetim Kontrol Komisyonu (MCC) tarafından 1 Aralık 2022 tarihinde Finans Paneli’ne havale edilmiştir. Finans Paneli, bir yargı süreci başlatmış ve Kızılyıldız’a oyuncuların ve antrenörlerin kaydını engelleyen geçici bir yasak getirmişti.

Uygulanan yaptırımlar, mevcut ve önceki sezonlardan gecikmiş borçların yanı sıra, yanlış bilgi vermenin, kulübün aşırı rekabet avantajı elde etmesine ve FSFPR altındaki düzensiz mali duruma rağmen normal operasyonlarına devam etmesine izin veren ihlallerin ciddiyetini göz önünde bulundurmaktadır.

Panel ayrıca, Kızılyıldız’ın yeniden yapılanmasını da değerlendirdi, çünkü kulüp daha önce son yıllarda iki kez daha yaptırım görmüştü. Söz konusu yaptırım, FSFPR’nin daha fazla ihlal edilmesinin, galibiyetlerin silinmesi gibi daha ciddi yaptırımlara yol açabileceği konusunda kulübü uyarıyor.

Bu karara Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde itiraz edilebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …