Güncel Haberler

İDDİA: Petkim’in Yeni Guardı Booth Oluyor (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim Spor‘un yeni guardı belli oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Webster ile yollarını ayıran İzmir ekibi iddialara göre Phil Booth ile anlaşmaya hazılanıyor.

1.90 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı guard sezona Buducnost ile başlamış ve ABA’da 13 maçta ortalama 17.9 dakika süre alırken 6.5 sayı, 1.7 ribaund, 1.2 asist ve EuroCup’da ise 9 maçta ortalama 17.0 dakika süre alırken 7.8 sayı, 1.6 ribaund, 1.7 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Her iki guard pozisyonunda da oynayan ve skorer özellikleri ile ön plana çıkan Booth’u gelin biraz daha yakından tanıyalım, artılarına ve eksilerine bir göz atalım. Keyifli okumalar.

Öncelikle artılarına bir göz atalım. Yüksek top tekniği ve deliciliği sayesinde birebirlerde etkili bir guard. Çembere atak etmeyi sevdiği için çizgiye de bolca gidiyor ve oradan da yüksek yüzdeli bir isim. Diğer taraftan hem orta mesafe hem de dışarıdan tehditleri bulunan, komple bir skorer diyebiliriz onun için. Buducnost’da sıkıntı yaşamış olsa da Oostende formasıyla gösterdiği performansla o seviye için etkili bir skorer olduğunu göstermişti. Orada asist özelliklerini de ön plana çıkarmış, saha görüşü artı pas yetenekleri ile organizasyona da katkı vermişti. İşin savunma tarafında ise topa baskıyı iyi yapan bir guard. Top çalma becerisiyle beraber rakiplerine alan vermeyip, şutlarını zorlaştırıyor aynı zamanda. Ayrıca bir guarda göre savunma ribaundlarına da iyi katkı veren bir isim.

Gelelim hücum tarafında geliştirmesi gereken noktalara. Baskı altında, rakipler ona toplu ya da topsuz önlem alıp savunma sertliğini, dozajını arttırdığı anlarda hata oranı yükselen bir isim. Basit top kayıplarına meyilli. Diğer taraftan şut seçimleri konusunda da kendisini geliştirmesi gerekiyor. Bu tercih hatalarının onun hücum verimliliğini düşürdüğünün de altını çizmek lazım. Savunma tarafında ise fiziksel anlamda sorunlar yaşayabiliyor, perdelere fazla takılan, mücadele gücü zaman zaman dülen bir guard. Topsuz adam savunmasında da reaksiyon ve konsantrasyon konusunda sorunlar yaşayabiliyor.

Petkim, Melson’ın sezonu kapatmasıyla beraber Chery hamlesini yapmış ve aslında bir oyun kurucu katmıştı kadrosuna. Şimdi Webster’ın ayrılmasıyla kadrolarına skorer özellikleri ön planda olan bir combo guardı eklemek akıllıcaydı. Elbette Booth, Oostende’den sonra Buducnost’da yani bir üst seviyede beklentileri veremedi tam olarak ama zaten Petkim, ana hedefi düşmemek olan bir ekip ve bu nedenle de Belçika ekibindeki seviyede kendisini tekrar gösterme fırsatı bulacağını söyleyebiliriz. Bu seviyede de tekrar başarılı olabileceğini düşünüyorum. Chery’nin yanında bitirici olarak faydalı olacağı gibi gerektiğinde 1 numarada da görev alarak organizasyona katkı verebilir. Özetle sezonun bu kısmında sınırlı bütçesi olan ve düşmemeye oynayan bir takım için doğuru bir hamle olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …