Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Brown’u Durduramayınca İsrail’de Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Maccabi Tel Aviv karşısında Brown’u durduramayınca 80-72’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Maccabi derecesini 9-7 yaptı ve 7. sıraya yükseldi. Anadolu Efes ise 8-8 ile 9. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibi ekipte Lorenzo Brown 23 sayı, 4 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, John DiBartolomeo 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Jalen Adams 11 sayı, 3 asist, Bonzie Colson 11 sayı, 2 ribaund, 3 top çalma ve Josh Nebo 10 sayı, 8 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Temsilcimiz ise Will Clyburn 20 sayı, 7 ribaund ile etkili olurken, Vasilije Micic 13 sayı, 6 ribaund, 7 asist, Rodrigue Beaubois 14 sayı ve bu sezon ilk Euroleague maçına çıkan Shane Larkin ise 4 sayı, 2 ribaund ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça yüksek yüzdeyle moralli ve iyi başlayan taraf oldu. Ama Brown’un sazı eline almasıyla 9-0’lık önemli bir seri yakalayan Maccabi farkı 7 sayıya çıkardı daha ilk çeyrekten. Koç Ataman’ın erken molası da işe yaramadı ve Micic’den gelen basit top kayıpları devam edince fark da o paralelde açıldı. Maccabi’nin enerjisine karşılık veremediğimiz ve farkın çift hanelere çıktığı çeyreği Beaubois’nın biraz kıpırdanmasıyla 26-19 geride kapattık. İkinci çeyreğin hemen başında Micic ve Clyburn’den üst üste gelen üçlüklerle bu kez biz 11-0’lık bir seri yakaladık ve maça yeniden ortak olduk. Hatta savunmada vidaları sıkarak 4 farkla öne de geçtik. Soyunma odasına da 44-45 önde girdik.

3. çeyreğin başında denge bozulmadı. İki takım da birbirini savunmada durduramayınca karşılıklı sayılarla geçildi ilk dakikalar. Maccabi’nin erken faulleri ve haklarının dolmasıyla gömülen Maccabi savunmasını Clyburn ve M’Baye’den, forvetlerden bulduğumuz üçlüklerle cezalandırdık ve bu kez biz farkı çift hanelere çıkardık. Son çeyreğe de 57-65 önde girdik zaten. Son çeyreğin başında ise verdiğimiz 2. hatta 3. şans sayıları canımızı çok yaktı. Bu sayede maça tutunan Maccabi karşısında bir de hücumda Micic’in basit topları gelince ritmimizi kaybettik. Topu çembere atamadan döndüğümüz hücumların sayısı artarken Maccabi bizi yakaladı ve öne geçti. Üçüncü çeyreğin son bölümünde itibaren başlayan kısır döndüğümüz devam etti ve Maccabi 22-2’lik seriyle farkı 8 sayıya kadar çıkardı son 1:30 dakikaya girilirken… Son bölümde Clyburn’den gelen üçlükle kuraklık bitse de maça yeniden ortak olamadık ve sahadan 80-72’lik skorla mağlup ayrıldık.

Efes’de Larkin döndü, işler yoluna girmeye başlayacak derken bu kez de Micic’in sahaya çıkmadığını gördük! Tecrübeli oyun kurucu Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi takıma faydadan çok zarar verdi. Onun yaptığı basit ve saçma top kayıpları nedeniyle potaya topu atamadan dönmeye başlayan Efes’in hücumdan beslenene savunması da sınıfta kaldı. Elimizde Larkin, Beaubois, Micic, Clyburn gibi silahlar varken 3. çeyreğin 8. dakikasından başlayarak neredeyse maçın sonuna kadar skor üretemeyen bir takım vardı karşımızda. Burada elbette en az Micic kadar koç Ataman’ın da kendisine faturas kesmesi gerekiyor. Mola, taktik değişikliği, oyuncu değişikliği, gerekirse bilerek alınan bir teknik faul hatta oyundan atılma gibi takımı toparlayacak, kendisine getirecek bir hamle yapması lazımdı. Bizler gibi o da Maccabi’nin 22-2’lik serisini izledi… Özetle Efes’de Larkin dönmüş ama hazır değil. Sezon başında herşey Clyburn-Micic’in omuzlarında diyorduk artık Micic’in omuzları dabu denklemde yok anlaşılan! Temsilcimizin oyuncusuyla, koçuyla acil toparlanması gerekiyor. Son yılların en çekişmeli Euroleague sezonlarından biri oynanıyor ve her galibiyet tam anlamıyla altın değerinde. Dikkatli olmazlarsa kimse son 2 sezonun şampiyonu demez bir bakarlarsa play-off potasının dışında kalmışlard 34 maç tamamlanınca!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …