Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş, Ömer Can’ı Kiraladı (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet, yerli rotasyonuna Anadolu Efes‘den guard takviyesi yaptı.

Kulüpler arasında yapılan takas doğrultusunda siyah beyazlılar Ömercan İlyasoğlu‘nu sezon sonuna kadar kiraladılar.

Beşiktaş, bu takasta Egemen Güven’i de sezon sonuna kadar kiralarken, Furkan Haltalı da yine sezon sonuna kadar kiralık olarak Efes’in yolunu tuttu.

Bu takas hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklamalar şu şekildeydi:

Beşiktaş Emlakjet takımımız, Ömer Can İlyasoğlu ile sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Emlakjet takımımız, son olarak Anadolu Efes forması giyen genç oyun kurucu Ömer Can İlyasoğlu’nu kadrosuna kattı.

Ömer Can İlyasoğlu kimdir?

1 Ocak 2001 İstanbul doğumlu olan Ömer Can İlyasoğlu, 196 cm boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda görev yapmaktadır.

Basketbola 2008 yılında Başkent 34 takımında başlayan Ömer Can İlyasoğlu, 2009-2011 yılları arasında UPS Takımı’nda forma giydi. Daha sonra Anadolu Efes’in kapısından giren İlyasoğlu, minik takımında görev yaptı. Anadolu Efes’te sırasıyla minik, küçük, yıldız ve genç takımlarda forma giyen Ömer Can, 2018-19 sezonu içinde A Takım’a yükseldi.

2019-2020 yılında Anadolu Efes forması ile ligde 12 karşılaşmada forma giyen başarılı oyun kurucu; 3.2 sayı, 1.4 asist ortalamalarıyla parkeden ayrıldı.

2020-21 sezonunda Frutti Extra Bursaspor’a transfer oldu. Burada 16 lig maçında parkede yer alan genç basketbolcu; 3.4 sayı, 1.1 ribaund ve 2.1 asist ortalamalarıyla oynadı.

2021-2022 yılında Anadolu Efes ile 26 lig maçında sahaya çıkan Ömer Can İlyasoğlu; 2.8 sayı ve 1.5 ribaund ortalamalarını yakaladı.

Ömer Can İlyasoğlu, bu sezon Anadolu Efes formasıyla çıktığı 7 maçta; 6.14 sayı ve 2.26 ribaund ortalaması ile oynadı.

Genç oyuncu, Anadolu Efes’te 2018-19 sezonunda Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci ve Euroleague ikinciliği yaşadı, 2019-20 sezonu başında ise Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı.

Ömer Can, 2021-22 sezonunda Bursa’da düzenlenen Türkiye Kupası Dörtlü Finali’nde şampiyonluk, Turkish Airlines Euroleague’de Anadolu Efes ile üst üste iki kez Euroleague’de şampiyonluk sevincini yaşadı.

Genç oyuncu ayrıca 2022-23 sezonu başında ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı.

Ömer Can İlyasoğlu, 2022-2023 sezonu Aralık ayında Beşiktaş Emlakjet takımımızla sözleşme imzaladı.

Beşiktaş JK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …