Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 12. hafta mücadelesinde Euroleague derbisi izleyeceğiz.

Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de Anadolu Efes‘i konuk edecek. 26 Aralık Pazartesi günü saat 19:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler beIN Sports 5 ekranlarında izleyebilecekler.

Gelin birlikte derbinin önizlemesini hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Bench Katkısı – Yerli Rotasyonu

Sarı lacivertliler ligde şuana kadar Efes’den daha iyi bir durumda, sadece 2 mağlubiyetleri var. Bunun temel sebeplerinden biri ise yerli rotasyonlarının daha güçlü, daha verimli ve daha derin olması. Euroleague’deki maçlarda fazla fırsat bulamıyorlar genelde ama burada BSL’de, Şehmus, Metecan, İsmet ve Melih fark yaratabiliyor. Kaptanın tecrübesi ve üçlükleri ile hücuma değer kattığını biliyoruz. İsmet de dış şutlarda verimli bir isim. Metecan ile Şehmus da enerji, savunma ve tempo konusunda koç Itoudis’in en güvendiği isimler konumundalar BSL sahnesinde. Bu isimlere ek olarak sakatlıktan dönen Wilbekin de elbette çok önemli bir isimi, o da yerli statüsünde oynuyor. Son Euroleague maçında kontrol amaçlı dakikaları sınırlandırılmış olsa da yine çok iyi bir görüntü vermişti. Bu maçta da koç Itoudis’in hücumda en güvendiği isim olacak. Efes cephesinde ise sezon başından beri koç Ataman yerli rotasyonundan verim alamama konusunda şikayetçi. Buğrahan ve Ömercan zaman kıpırdansalar da ne onlar ne de Egehan ile Egemen beklentileri karşılayamadılar. Bununla beraber Larkin de halen sakat, dönmesi yakın görünüyor hatta bu maçta da denenebilir ama çok maç eksik olduğunun altını çizmek lazım, tam olarak sağlıklı dönse bile zamana ihtiyacı olarak ritmini bulabilmek için.

Hücum Ribaundları

Anadolu Efes, bu sezon yerli rotasyonundaki isimler konusunda değil yabancı uzunlar konusunda da iyi durumda değil. Zizic ve Polonara şuana kadar beklentileri karşılayamadılar, iş yine iki emektar uzun Pleiss ve Dunston’a kalmış durumda. M’Baye’nin son maçlarda kendisine gelmesi ise koç Ataman’ı en çok sevindiren konulardan birisi. Ancak özellikle ribaundlar konusunda sorun yaşadıkları, kendi çemberlerinde rakiplere çok fazla ikinci şans sayısı verdiklerini de gördük. Sarı lacivertliler de bu konuda önemli bir takım. Evet Jekiri bu maçta olmayacak ve sakatlıktan yeni dönen Motley’i de sahaya atmak istemeyebilirler ama Pierre, Hayes-Davis, Booker, Antetokounmpo, Metecan da Efes’in canını ribaundlar konusunda sıkacak isimler. Özellikle Clyburn-M’Baye ikilisinin (yabancı sınırına takılmazlarsa) forvetten takıma ciddi bir ribaund katkısı getirmeleri şart. Yoksa hem ikinci şans sayıları ile savunmaları çok yıpranır hem de tempo kontrolünü Fenerbahçe’ye vermiş olurlar. Zaten ev sahibinin isteği de tam olarak bu olacak.

Topun Değeri ve Asistler

İki takım da zaman zaman top kayıplarından dolayı çok üzülüyor. İki ekip adına da 10 top kaybının altında kalabilmek kritik olacak galibiyet yolunda. Ancak bu konuda Fenerbahçe’nin daha şanslı olduğu bir gerçek. Wilbekin yerli statüsünde olduğu için Calathes’i de büyük olasılıkla sahaya sürebilecek koç Itoudis. Diğer tarafta Larkin’in oynaması zor ama oynasa bile hazır değil ve Micic’in omuzlarındaki yük çok fazla olacak, Euroleague’de olduğu gibi Taylor ile yabancı sınırı nedeniyle sürelerini dengeleyemeyecekler. Eğer Buğrahan bu yükün birazını alabilir, özellikle organizasyona yardımcı olabilirse Efes’in direnci bir kademe daha artacaktır. Ayrıca Şehmus ile beraber Micic ve diğer kısalara baskı yapacaktır Fenerbahçe ve Efes’in de bu baskıya artı sertliğe aynı şekilde karşılık verip veremeyeceği maçın sonucunu direkt olarak etkileyecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …