Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

7DAYS EuroCup 9. hafta programını geride bıraktık.

Frutti Extra Bursaspor’un farklı mağlubiyeti ile canımızın sıkıldığı, sonrasında Türk Telekom’un deplasman galibiyeti ile kendimize geldiğimiz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun şuana kadar hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri, olan A grubundaki 8 maçın ardından hanesine sadece 1 galibiyet yazdırabilen son sıradaki Cedevita Olimpija, bu hafta deplasmanda lider Bourg’a patladı! Sloven ekibi savunmada sorun yaşasa da hücumda kendi standartlarını Fransız ekibine kabul ettirerek son nefeste de olsa 90-91’lik skorla kazanmayı başardı ve sezonun ikinci galibiyetine imza attı. Biz de lideri deplasmanda deviren ve çıkışa geçen koç Golemac’ın öğrencilerini alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon tarihinde ilk kez organizasyonda yer anda İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv ses getiren performanslara imza atmaya devam ediyor. Bu hafta da deplasmanda Promitheas’ı 83-100’lük skorla farka boğdukları maçta takıma liderlik eden isim NBA ve Euroleague patentli tecrübeli skorer Jordan McRae oldu. 31 yaşındaki oyuncu kırmızı beyazlı forma ile kendisini buldu ve kariyerinin en istikrarlı en verimli sezonlarından birini yaşıyor. Promitheas karşısında da kenardan gelerek 31 dakika süre bulurken 26 sayı (9-16 2sayı, 2-3 3sayı, 2-2 s.atış), 4 ribaund, 8 asist istatistikleriyle tam 32 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan McRae (Hapoel Tel Aviv): 26 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 32 verimlilik
  • Axel Bouteille (Türk Telekom): 26 sayı (5-8 3sayı), 7 ribaund, 28 verimlilik
  • Karim Jallow (Ratiopharm Ulm): 21 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 28 verimlilik
  • DJ Kennedy (Prometey): 15 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 5 t.çalma, 27 verimlilik
  • Jeremiah Martin (Slask Wroclaw): 21 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 6 t.çalma, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …