Güncel Haberler

Euroleague’de 2023 ve 2024 Final Four’un Ev Sahipleri Belli Oldu

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023 yılının Final Four organizasyonu Litvanya’nın Kaunas kentinde Zalgirio Arena’da yapılacakken, 2024 organizasyonu ise Almanya’nın Berlin kentinde Mercedes-Benz Arena’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

2023 Final Four organizasyonunda yarı final maçları 19 Mayıs Cuma günü oynanacakken, final maçı ise 21 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Litvanya’nın en büyük ikinci şehri konumundaki Kaunas’da daha önce F4 düzenlenmemiş olsa da 2011 FIBA EuroBasket’in eleme turlarının da dahil olduğu farklı uluslararası turnuvalar düzenlenmişti.

Almanya’nın başkenti Berlin, 2021-22 sezonunda Final Four’a ev sahipliği yapacaktı fakat COVID-19 kısıtlamaları sebebiyle organizasyon son anda Belgrad’a taşınmıştı.

Böylelikle geçtiğimiz aylarda Avrupa basketbol medyasının uzun süre gündemini meşgul eden bir dedikodu da son bulmuş oldu, Euroleague şampiyonu kupasını Dubai’de kaldırmayacak. Euroleague yönetiminin de belirttiği üzere burada öncelikli görüşmeler kentin Euroleague için bir takım oluşturması yönündeydi. Sonraki yıllarda belki tekrar F4 ev sahipliği gündeme gelebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …