Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, 21 Farkı Kapattı Ama Sonunu Getiremedi

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de konuk ettiği Cazoo Baskonia‘yı 21 farkı kapatarak yakalasa da sonunu getiremedi ve 70-76’lık skorla kaybetti.

Bu sonuçla İspanyol ekibi 9-5 ile 6. sırada yer alırken, Fenerbahçe Beko ise 10-4 ile liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Misafir takımda Markus Howard 15 sayı, 3 ribaund, Pierria Henry 13 sayı, 6 ribaund, 4 asist, Mai Kotsar 10 sayı, 5 ribaund ve Matt Costello 10 sayı, 9 ribaund ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi.

Wilbekin, Motley ve Bjelica’dan yoksun olan sarı lacivertlilerde ise Nick Calathes 11 sayı, 13 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Marko Guduric 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Melih Mahmutoğlu 11 sayı, Carsen Edwards 10 sayı ve Dyshawn Pierre 10 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça savunma odaklı bir giriş yaptılar. Temsilcimiz hücumda pas trafiğini kurup yarı sahada doğru tercihler yaptı ama boş atışlar kaçtı. Özellikle Calathes’den beklenmeyen şekilde üst üste gelen top kayıplarının da tetiklemesiyle Baskonia savunma odaklı sayıları arttırdı ve 7 sayı fark yakaladı. Tam 6 top kaybı yaptığımız ilk çeyreği 13-21 geride tamamladık. İkinci çeyreğe de agresif başlayan ve hücum ribaundları ile de canımızı sıkan İspanyol ekibi farkı 13 sayıya çıkarmıştı ki kenardan gelen Edwards ve Pierre ile Calathes’den üst üste gelen üçlüklerle farkı 4 sayıya düşürdük. Koç Penarroya’nın molasından tam 0-10’lık seriyle döndü Baskonia. Bizim molamız ise işe yaramadı ve İspanyol ekibi farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Geçiş hücumlarında geri koşmakta ve adam bulmakta zorlanan Fenerbahçe farkın 21 sayıya kadar çıkmasına engel olamadı. Baskonia soyunma odasına 33-52 önde girdi.

İkinci yarıya temsilcimiz yine vidaları sıkarak başladı ve bunun yanında hücumda sabırlı ve akıllı şekilde topu çevirdıler, bu sayede de adım farkı eritmeye başladık. İlk 3 dakikanın ardından farkı 15, 5. dakika geçilirken ise 10 sayıya indirdik. Bu bölümde Baskonia molası da işe yaramazken Melih ve Guduric’den üst üste gelen 2 üçlükle Ataşehir’deki taraftarlar da oyuna girdi adeta ve farkı 4 sayıya kadar düşürdük (60-64). Ancak ardından reaksiyon gösteren Baskonia’nın Howard liderliğinde hücumda istediklerini almasına engel olamadık ve son çeyreğe de İspanyol takımının 56-67 üstünlüğü ile girdik. Savunmada yeniden vidaları sıktık ve Henry’yi kendi şutu olmayan zorlama atılara ittik, bu nedenle de verimlilikleri düştü. Farkı tekrar tek hanelere indirdik ama hücumda bir türlü organize olamadık. Savruk bir performans sergileyen temsilcimize karşı Baskonia her fırsatı değerlendirmeye devam etti ve farkı 9 sayı bandından tuttu. Üst üste hücum ribaundları ile farkın erimesine izin vermeden süreyi eritti İspanyol ekibi. Ama bitime 1:10 kala Pierre ve Edwards’dan gelen üst üste sayılarla farkı 4 sayıya düşürdük (70-74). Fakat bitime 46 saniye kala çizgiye giden Hommes hata yapmadı ve bundan sonra iki takım da sayı bulamayınca maçın skoru 70-76 olarak tescillenmiş oldu.

Fenerbahçe’de düşüş sürüyor. Pierre’in dönmesi beklendiği gibi savunmada tekrar sezon başına dönmemizi sağlayamadı. Elbette hücumda da Wilbekin ile Motley’i çok aradık ancak şu bir gerçek ki Booker ve Edwards sezon öncesi de belirttiğim üzere bu takımın, bu seviyenin oyuncuları olmadıklarını göstermeye devam ediyorlar. Özellikle geldiği günden beri sezon başına 1.4 milyon dolar kazanan Booker’ın vasatın üstüne çıktığı maç sayısı bir elin parmağını geçmez! Dolayısıyla da koç Itoudis iki yıldızının artı Bjelica’nın yokluğunda takım içinden çözüm üretmekte zorlanıyor. Bu maç özelinde elbette 21 farkı kapatarak geri gelmek ve maça ortak olmak karakter koymak, direnç anlamında çok önemliydi ama sonuçta iç sahada bir kritik mağubiyet daha geldi ve sarı lacivertliler tam anlamıyla cepten yiyorlar. Bu sezon play-off yarışının çok çetin olacağı, ikili averajların kritik olacağı bir gerçek. Özetle sarı lacivertliler Real Madrid ve Olympiakos gibi kendisinden bir üst siklette olan 2 rakibe farklı kaybettikten sonra şimdi de denk rakiplerinden birine kendi sahasında kaybetti… Serbest düşüş devam ediyor ve bunu sadece Wilbekin ile Motley’nin yokluğuna bağlamak, koç Itoudis başta olmak üzere şapkaların öne koyulup hataların görülmemesi sezonun geri kalanında canların çok daha fazla sıkılmasına neden olur!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …