Güncel Haberler

Maç Analizi: Eksik Fenerbahçe, Olympiakos’a Direnemedi

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde önemli eksikleri bulunan temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Olympiakos‘a direnemedi ve 94-67’lik can sıkıcı bir skorla kaybetti.

Bu sonuçla Yunan ekibi 9-4 ile 3. sırada yer alırken, Fenerbahçe Beko ise 10-3 ile liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Olympiakos’da Sasha Vezenkov 21 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken, Alec Peters 12 sayı, 4 ribaund, Giannoulis Larentzakis 12 sayı, 3 ribaund ve Moustapha Fall 11 sayı, 2 asist, 3 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Motley, Wilbekin, Pierre ve Bjelica’dan yoksun olan sarı lacivertliler ise Carsen Edwards 13 sayı, İsmet Akpınar 11 sayı ve Nick Calathes 10 sayı, 2 asist ile direnen başlıca isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Hem Motley hem de Pierre’den yoksun olan Fenerbahçe, adam değişme savunmasında Vezenkov’un topsuz katlarına çözüm bulamadı ve Bulgar yıldız hem içerden hem de dışarıdan üst üste ürettiği 7 sayı ve Canaan’a üçlükte yaptığı asitle takımının yaptığı 10-0’lık başlangıca imza attı. Çeyreğin ikinci kısmında koç Itoudis’in takımı kısaltmasıyla potaya daha fazla atak eden temsilcimiz skor üretiminde kendine gelmiş olsa da savunmada ritmini bulmuş Olympiakos’u bırakın durdurmayı yavaşlatamadı bile. Vezenkov’un üçlükleri ve kısalan beşe karşı Fall’un çember altındaki etkinliği ile ilk çeyreği 31-11 önde tamamladılar. İkinci çeyrekle beraber adam değişmesi savunmasını sürdüren temsilcimiz Sloukas’ın organizasyonlarına engel olamadı ve bu nedenle de Olympiakos üretime devam ederek farkı 26 sayıya kadar çıkardı. Calathes ile biz de hücumda toparlanma sinyalleri verdik ama hücumda savaşmayan, çok düşük enerjiyle oynayan, yol geçen hanı modundaki takımımız ayakta kalamadı. Metecan ve Şehmus gibi isimlerle savunmada toparlanmaya başladık fakat Olympiakos yüksek yüzdeli üçlüklerle hemen karşılık vererek farkı korudu, soyunma odasına 58-31 önde girdiler.

İkinci yarıya takımlar savunmada vidaları sıkarak başladılar. Ancak tabi bu durum Olympiakos’un işine yaradı, farkı korudular. Ev sahibi ekip ilk 5 dakikada sadece 4 sayı üretebildi ama biz de hücumda tıkandık, çözüm üretemedik ve farkı kapatma şansını kullanamadık. Sürecin devamında karşılıklı top kayıpları geldi ve bu sefer bulduğumuz üçlüklerle farkı kısmen de olsa erittik ancak Olympiakos’un da hareketlenmesiyle yeniden 20 sayının üstüne çıktı ve son çeyreğe 74-51 geride girdik. Son çeyrekte de bir şey değişmedi, düşük enerjiyle oynayan ve savunmada agresif kalamayan Fenerbahçe farkı 23 sayının altına indiremedi.

Elbette Wilbekin, Motley, Pierre önemli eksikler. Evet Bjelica’nın yokluğuna alışmıştı takım ama bu 3 ismin yokluğu hem savunmayı hem de hücumu ciddi anlamda düşürmüş durumda. Tek sakatlıklarla boğuşan ve bundan sonra da boğuşacak takım Fenerbahçe değil, olmayacak da. Ama bu düşüş de normal, koça ve diğer oyunculara haksızlık etmemek lazım. Real mağlubiyeti sonrası Alba galibiyeti biraz toparlanma sinyalleri vermiş olsa da sonrasında Telekom mağlubiyeti ve şimdi de bu farklı mağlubiyet aslında takımın ders çıkarması anlamında önemli mesajlar. Takımın yeniden motive olması, düştüğü yerden kalkması açısından ciddi bir sınav olacak. Bu mağlubiyete rağmen sarı lacivertliler liderlik koltuğunda oturuyorlar, bu açıdan da kaybedilmiş pek bir şey yok. Dediğim gibi yeter ki buralardan gereken dersler çıkarılsın, sezon uzun ve bu ve benzeri sakatlıklar olacak, takım içinden bu eksikleri kapatmanın yollarının bulunması gerekiyor. Her sakatlıktan sonra transfer beklemek gerçekçi bir yaklaşım değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …