Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Rakibi Baskonia

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, kapalı gişe olacak Sinan Erdem’de Cazoo Baskonia ile karşılaşacak.

14 Aralık Çarşamba günü saat 20:30’da başlayacak olan karşılaşma S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 532. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 531 karşılaşmada 288 galibiyet ve 243 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,2) elde etti.

Anadolu Efes ile Cazoo Baskonia Vitoria Gasteiz, Avrupa kupalarında bugüne kadar 25 kez karşılaşırken, takımımız 14 galibiyet ve 11 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki karşılaşmada iki ekip de birbirlerini birer kez mağlup ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 23 karşılaşmada ise takımımız 13 galibiyet ve 10 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 12. haftasında Anadolu Efes, Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını deplasmanda 86-60 mağlup etmiş, Cazoo Baskonia Vitoria Gasteiz ise Almanya’nın Bayern Münih takımını evinde 78-53 yenmişti. Euroleague’de 12. haftanın ardından Anadolu Efes yedi galibiyet ve beş mağlubiyet ile altıncı, Cazoo Baskonia Vitoria Gasteiz ise yedi galibiyet ve beş mağlubiyet ile yedinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes SK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …