Güncel Haberler

Darüşşafaka, Danimarka Deplasmanında

FIBA Şampiyonlar Ligi E grubu 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka, Danimarka’da Bakken Bears‘a konuk olacak.

13 Aralık Salı günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Danimarka ekibi 4 maçta 0 çekti ve tamam mı devam mı maçına çıkacak. Hatta bu maçı kazanmaları yetmeyecek, en az 15 sayı fark bulmaları, sonrasında 6. maçlarını da kazanmaları gerekecek ve aynı zamanda Daçka’nın son maçını da kaybetmesini bekleyecekler. Yani işleri epey bir zora girmiş durumda. Son maçlarında konuk oldukları Hapoel Jerusalem’e 9 sayı farkla yenilmişlerdi. Yerel ligde ise son olarak konuk ettikleri Vaerlose’yi 108-78 gibi farklı bir skorla geçerek moral depoladılar. O maçta Childs 20 sayı, Diouf 18 sayı, 5 ribaund, Knudsen 14 sayı, 4 ribaund ve Evans 13 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimerdi.

Temsilcimiz ise 4 maçtan 2 galibiyet çıkardı ve bu maçı kazanması durumunda play-in oynamayı garantileyeceği gibi liderlik yani direkt top 16 bileti için şansını da son haftaya taşımış olacak. Kaybetmesi durumunda da en azından Bakken ile ikili averajı korumak adına 14 ve üstü fark yememesi gerekiyor. Son maçta güçlü Ludwigsburg’u Almanya’da 63-77’lik skorla sahadan silmişlerdi. Haftasonu BSL sahnesinde ise deplasmanda Manisa’yı 73-92 ile geçerek moral depoladılar. O maçta Starks 23 sayı, 6 asist, Olaseni 18 sayı, 7 ribaund ve Yeboah 13 sayı, 4 ribaund ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi.

İki takım gruptaki ilk karşılaşmalarını 19 Ekim’de İstanbul’da oynamışlar ve temsilcimiz 80-66 gibi net bir skorla sahadan galip ayrılmayı başarmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …