Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’dan Guard Rotasyonuna Pandi Takviyesi! (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, guard rotasyonunu Kanadalı milli oyuncu ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre son olarak ülkesinde Carleton Koleji forması giyen Lloyd Pandi ile 1+1 yıllık kontrat imzalandı.

23 yaşında olan 1.93 metre boyundaki skorer guard, bu sezon çıktığı 16 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 17.0 sayı, yüzde 50 (11-22) 3sayı, 8.6 ribaund, 3.1 asist, 1.8 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2020 ve 2022’de 2 kez kolej liginde şampiyonluk elde eden, aynı zamanda 2022’de sezonun en iyi beşine seçilen, MVP ödülünü de kapan Pandi, Kanada’nın kuşkusuz yüksek potansiyelli ve heyecan verici oyuncularından birisi. 2022 yazında kolejden ayrılarak profesyonelliğe atılan ve NBA draftına katılan genç guard, uluslararası oyuncuların drafta katılım kuralları hakkında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle draftta yer alamamıştı. Şimdi gelin onu biraz daha yakından tanımaya çalışalım.

Koç Ernak yine pek bilinmeyen, Avrupa’daki gözlemcilerin dahi çoğununun takibinde olmayan bir ismi bulup çıkarmış diyebiliriz. McCullough transferini de yine Kanada’dan yapmış ve ne kadar faydalı bir transfer olduğunu görmüştük. Elbette Pandi ilk kez profesyonel bir kontrat imzaladı ve ilk kez böyle üst düzey bir ligde boy gösterecek, bu nedenle de risk seviyesi yüksek bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. Güçlü fiziği ile dikkat çeken bir guard ve alçak postta sırtı dönük silahlarının da olması, etkili bir bitirici olması onu farklı kılıyor; ters eşleşme yaratabilecek potansiyele sahip özellikle 1 numaralar onu tuttuğunda. Bunun yanında pozisyonuna göre çok iyi bir ribandçu olduğunun da altını çizelim. Kanatlarda oynamayı seven, çabuk ve düzgün mekaniği ile köşelerden bulduğu ceza üçlükleri ile can yakan Pandi, penetre özelliği de bulunan bir guard. Ve elbette açık sahada koşmayı seviyor, gerek dribblingle ortaya girerek gerekse kanat koşularında takıma katkı verebiliyor. Savunmada da çok çalışkan ve sert bir oyuncu. 1, 2, 3 numaralı pozisyonların tamamını savunabiliyor. Güçlü fiziği ve yanal çabukluğu ile rakip takımın en önemli silahının başına verebileceğiniz bir isim.

Hücumda genelde fiziğini kullanan bir isim, çabukluk ve atletizm gibi konularda üst seviyelerde değil ki top tekniği de bir oyun kurucu için ortalama üstü diyebileceğimiz noktada. Kolejdeki koçu onun ortalama üstü bir pasör olduğunu belirtse de bir üst seviye için yetersiz kalabilir. Ayrıca dribbling üstü silahlarını da geliştirmesi gerekiyor. Bunlar dışında tecrübe eksikliği ve ülkesinin dışına ilk kez çıkacak olması onun adına söyleyebileceğimiz en önemli eksikler, riskler.

Pandi, eski koçu ve takım arkadaşları tarafından sevilen, liderlik özellikleri, kaliteli karakteri, özgüveni ve savaşçı kimliği ile teknik konular dışında mental anlamda da koç Ernak ve Daçka sistemine rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir oyuncu. Onun da Yeboah gibi adaptasyon sürecine ihtiyacı olacak ve 6. yabancı olmasıyla beraber zaten bu kredisi de olacaktır. 1+1 yıllık kontrat imzalanmasını da dikkate alarak bir proje transferi olduğunu belirtmek lazım. Ben açıkçası onda Asvel forması giyen Obasohan potansiyeli görüyorum. Bakalım koç Ernak’ın ellerinde, Daçka akademesinin kolej havasındaki sisteminde kendisini ne kadar geliştirebilecek. Heyecanla ve merakla takip edeceğim isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …