Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (10. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 10. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Can uzun yıllarda yardımcı antrenörlük görevi yaptığı, tabiri caizse yetiştiği, büyüğü takımı Fenerbahçe’ye karşı ile duygusal bir maça çıktı bu hafta. Başarılı koç yeniden yarattığı Türk Telekom ile nefis bir sezon geçiriyor ve ne kadar iyi bir takım olduklarını Ataşehir’de tekrar gösterdiler. Baştan sona üstün oynadıkları güçlü rakiplerini 75-82’lik skorla geçerek ellerinden namağlup ünvanlarını aldılar, tam 9 maç sonra onları devirmeyi başardılar. Jones’un sakatlığına rağmen fedakarlık yaparak sahada yer alması ve Erkan’ın x-faktör katkısı bu galibiyetin önemli hikayeleri arasında yer aldı. Biz de koç Can yönetiminde bir kez daha komple bir takım performansı sergileyen, Grant ve Taylor liderliğinde Fenerbahçe’nin birebir savunma açıklarını çok iyi işleyen Türk Telekom’u haftanın takımı seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

34 yaşındaki tecrübeli skorer Errick McCollum, yaz döneminde yenilenen Pınar Karşıyaka‘nın en önemli transferiydi. Euroleague seviyesinde kariyeri boyunca zorlansa da bir alt seviyede ne kadar özel bir skorer olduğunu kanıtlamıştı Amerikalı guard ve koç Sarıca’nın sisteminde müthiş performanslara imza atmaya devam ediyor. Bu hafta İzmir derbisinde Petkim’i neredeyse tek başına yıktı diyebiliriz. 30 dakika sahada kalan tecrübeli skorer 7-8 3 sayı isabetiyle beraber 96 sayının 38’ine imza atarken istatistiklerine 1 ribaund, 3 asist, 1 top çalma da ekledi ve 37 verimlilik puanına imza atarak alkışlarla haftanı MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 38 sayı (7-8 3sayı), 3 asist, 37 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 25 sayı (6-7 3sayı), 6 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 20 sayı (6-8 3sayı), 2 ribaund, 13 asist, 30 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 20 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik
  • Markel Starks (Darüşşafaka): 23 sayı (5-6 3sayı), 2 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 25 sayı (6-7 3sayı), 6 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 13 sayı, 4 ribaund, 10 asist, 22 verimlilik
  • Erkan Yılmaz (Türk Telekom): 11 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 20 verimlilik
  • Furkan Haltalı (Beşiktaş Emlakjet): 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 20 verimlilik
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 17 sayı, 4 ribaund, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …