Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 12. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 12. hafta programı tamamlandı.

Hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes’in dominant galibiyetleri ile basketbola doyduğumuz bu keyifli haftanın haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son 4 maçını üst üste kaybeden ve hatta Pro A’da da üst üste kötü sonuçlar alan, koç Parker’ın suyunun iyice ısındığı LDLC Asvel Villeurbanne, sadece bu haftanın değil sezonun şuana kadarki bölümünün en ses getiren sürprizlerinden birine imza attı. Mirotic’in dönmesiyle şampiyonluk kalibresi ekiplerden biri olarak tam gaz yoluna devam eden Barcelona’yı, hem de deplasmanda, Palau Blaugrana’da De Colo’nun son saniye basketiyle devirmeyi başardılar. İknci çeyrekte 31, ilk yarıda toplamda 46 sayı yiyen koç Parker’ın öğrencileri ikinci yarıda vidaları tam anlamıyla sıkarak toplamda 28, son çeyrekte sadece 12 sayıya izin vererek koç Saras’ın maç öncesi onlar için neden “ligin en iyi savunma yapan takımı” dediğini adeta kanıtlamış oldular. Biz de bu önemli deplasman galibiyeti için Asvel’i alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Evet çok önemli bireysel performanslar izledik. Özellikle Panathinaikos adına Bacon ve Baskonia adına Henry 28’er verimlilik puanına ulaşarak takımlarını galibiyete taşırken MVP yarışında da aslında zirvede yer aldılar. Ama bir isim vardı ki 27 verimlilik puanına sahip olmasına ve aslında onlardan bir adım geride olmasına rağmen bu hafta MVP ödülünü en çok kendisinin hakettiğini düşündük. Evet doğru tahmin ettiniz, AS Monaco‘nun süper yıldızı Mike James‘den bahsediyoruz. Euroleague’in en güçlü takımlarından biri olan ve son haftalarda tam anlamıyla istim üstünde olan Real karşısında, üstelik deplasmanda normal süresinin son saniyesinde bulduğu 3+1 ile maçı uzatmaya götürürken orada da çizgiye gittiği kritik anlarda hata yapmadı ve takımını galibiyete taşıdı. 36 dakika sahada kalan tecrübeli skorer 28 sayı (4-7 3sayı, 4-11 2sayı, 8-12 s.atış), 3 ribaund, 3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dwayne Bacon (Panathinaikos): 31 sayı, 7 ribaund, 28 verimlilik
  • Pierria Henry (Cazoo Baskonia): 14 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 3 t.çalma, 28 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 28 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 20 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 24 verimlilik
  • Youssoupha Fall (LDLC Asvel Villeurbanne): 14 sayı, 18 ribaund, 24 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …