Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Üçlük Yağmuru Eşliğinde Kaunas’da Kazandı ve Seriyi 5 Maça Çıkardı!

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı tam 17 üçlük isabeti eşliğinde 60-86’lık skorla farklı geçerek galibiyet serisini de 5 maça çıkarmış oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 7-5 yaptı ve 6. sırada yer aldı. Zalgiris ise yoluna 6-6 ile 10. sırada devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Rodrigue Beaubois 20 sayı (5-8 3sayı), 4 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Vasilije Micic 19 sayı (4-8 3sayı), 2 ribaund, 5 asist ve Will Clyburn 17 sayı (4-6 3sayı), 3 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Ev sahibi ekipte ise Tyler Cavanaugh 15 sayı, 8 ribaund ile yegane çift haneli skor üretebilen isim olurken, Ignas Brazdeikis ile Edgaras Ulanovas ise 9’ar sayıyla direnmeye çalışan diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Efes, maçın başında rakibin yumuşak savunmasını Micic liderliğinde zorlanmadan cezalandırdı ve hemen farkı çift hanelere çıkardı. Ev sahibi ekip ise Cavanaugh’dan bulduğu dış şutlarla ayakta kalmaya çalıştı. Farkın erkenden çift hanelere çıkmasıyla konsantrasyon sorunu yaşayan ve hücumda ritmini kaybeden Efes’e karşı reaksiyon gösteren Zalgiris farkı eritti ve ilk çeyreği temsilcimiz yine de 19-25’lik skorla önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber savunmayı agresifleştiren ve yüksek enerji ile oynayan ev sahibi farkı 3 sayıya kadar indirdi. Bu bölümde kenardan gelen Zizic’in pota altındaki dominant performansı Efes’in imdadına yetişti, üst üste 6 sayı ile Hırvat uzun maçda momentumu elimizde tutmamızı sağladı. Ancak sürekli verdiğimiz hücum ribaundları ve ikinci şans sayıları ile Zalgiris maça yeniden ortak oldu, bu bölümde Clyburn’ü bir türlü devreye sokamadık. Son 4 dakikasında sadece 4 ve toplamda 8 sayı bulabildiğimiz bu çeyreğin ardından soyunma odasına 33-33 beraberlikle gidildi.

3. çeyreğin ilk bölümünde Zalgiris maçta ilk kez skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ama Efes Beaubois, Micic ve Clyburn’den gelen üst üste 3 üçlük isabetiyle kontrolü yeniden ele almakta gecikmedi. Yay gerisinden M’Baye ve Pleiss’ın da partiye katılmasıyla beraber yüzdesini yukarı eçekn Efes farkı yeniden çift hanelere çıkardı ve üçlük olup Zalgiris’in üstüne yağarak, tam 8 üçlük isabeti bulduğumuz bu çeyreği 48-63’lük üstünlükle geçtik. Son çeyrekte de yay gerisinden yüzdeli atmaya devam eden Efes, Beaubois’dan bitime 5 dakika kala gelen üst üste 5 sayıyla da Zalgiris’in fişini çekti. Direncini tamamen kaybedenb Litvanya ekibi kalan bölümde genç oyuncularına da süre vererek mağlubiyeti kabul etti ve Efes beklediğinden de rahat bir galibiyet alarak serisini 5 maça taşımış oldu.

2. çeyrek dışında üstün oynadığı bir maçı çok rahat kazandı Efes. Evet Zalgiris temsilcimizin sikletinde bir takım değil elbette ama bu sezon bu sahada sadece bir kere kaybetmiş, direnci yüksek bir takım karşısında önce yakalanıp sonra farkı açmak suretiyle alınan bu galibiyet gerçekten değerliydi. Kötü sezon başlangıcının ardından Beaubois ile M’Baye’nin de Clyburn-Micic ikilisine katılmasıyla kazanma alışkanlığını, ritmini yeniden bulan Efes 3-peat’i ne kadar çok istediğini net olarak göstermeye devam ediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …