Güncel Haberler

BCL 2022-23 Kasım Ayının MVP’si Foster Seçildi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Kasım ayını geride bıraktık ve artık normal sezonunun bitmesine her grupta 2 hafta kalmış durumda.

Organizasyondan yapılan açıklamayla geçtiğimiz ayın bireysel performansları arasından en dikkat çeken ve öne çıkan isim, yani MVP belirlenmiş oldu.

Litvanya ekibi Rytas Vilnius‘un skoreri Marcus Foster, Peristeri karşısında üst üste aldıkları iki galibiyette sergilediği performansla bu ayın MVP ödülünün sahibi oldu.

Amerikalı skorer, H grubunda koç Spanoulis yönetimindeki Yunan ekibinin hem içerde hem de dışarıda yendikleri maçta önce 26 sayı, 10 ribaund, 6 asist sonra da 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile takımının öne çıkan ismi olmuştu.

Foster, ödül hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bunun anlamı benim için çok büyük. Önceki yıllarda da Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde forma giymiş bir oyuncu olarak bu ödüle layık olmak hep hedeflerim arasındaydı. Ayrıca Peristeri’yi üst üste 2 kez mağlup edebilmiş olduğumuz için kazandığım ödül çok daha anlamlı hale geldi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon toplam 4 karşılaşmada süre bulan Marcus Foster, maç başına 20.3 sayı, 4.3 ribaund ve 4.5 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …