Güncel Haberler

Maç Analizi: Eksik Fenerbahçe, Real Madrid Karşısında Varlık Gösteremedi

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta mücadelesinde önemli eksikleri bulunan temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği güçlü Real Madrid karşısında direnemedi ve 71-85’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko sahasındaki ilk yenilgisini alırken 9-2’lik derecesiyle liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Real ise 8-3 ile zirve takibini sürdürdü, averajla 2. sırada yer aldılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Yabusele, Rudy ve Hanga’dan yoksun olan Real’de Walter Tavares 17 sayı (7-7 2sayı, 3-3 s.atış), 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile kusursuz bir performans sergilerken, Dzanan Musa 18 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Gabriel Deck 12 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Wilbekin, Guduric, Pierre ve Bjelica’dan yoksun olan temsilcimizde ise Johnathan Motley 20 sayı, 7 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Devin Booker 15 sayı, 3 ribaund ve Melih Mahmutoğlu 10 sayı, 2 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz eksiklerin de etkisiyle İsmet’i guard pozisyonunda başlattı maça. Calathes ile beraber ilk bölümde takımı iyi organiza etseler de skora katkı veremediler ve takımının geri kalanı da düşük bir yüzdeyle oynadı. Buna karşın Real ise şutlar yerine potaya atak ederek oynadı ve bunun artılarını aldı, öne geçti hemen. Özellikle Deck’in alçak posttaki birebirlerine karşılık veremedik ve Hayes de erken 2 faul alarak kenara gelmek zorunda kaldı. Tam sayı üreten Arjantinli forvet liderliğinde ilk çeyreği de Real 16-25 önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber hücumda biraz daha rahatladı temsilcimiz ama Motley dışında istikrarlı bir skoreri bulamadık. Koç Itoudis ilk çeyrekten 10 oyuncusunu birden kullanıp maça ısındırmasına rağmen özellikle kısalardan istediği skor katkısını alamadı ve Real üstünlüğü 8-9 sayı bandında korumaya devam etti. Hücumda organize olmakta zorlandığımız anlarda Tavares de her iki pota altında birden fark yaratmaya başladı. Özellikle savunmada Motley ve Booker’ın çaresiz kalması, koç Itoudis’in de Jekiri’yi onun savunmasında denememesi ile farkı çift hanelere çıkardı Real ve soyunma odasında da 34-46 önde gittiler.

Üçüncü çeyrekle beraber Real bizim yapmak istediğimizi sahaya koyarak tempoyu arttırdı ve yarı sahayı Rodriguez ile Musa önderliğinde çabuk geçerek zaten düşük enerji ile oynadığımız savunmamızı tamamen hazırlıksız yakaladı ve üst üste sayılarla farkı can sıkıcı yerlere taşıdılar. 23 sayılık farkı açıp maçı domine etmeye başladıkları anlarda Tavares’in dörtlemesi ve kenara gelmesi imdadımıza yetişti. Bunun moraliyle oyuna asılmaya başlayan temsilcimize tirbünler de destek verdi ve farkı erittik, final çeyreğine 54-68 geride girdik. Aslında son çeyreğe beklenen enerji patlaması ile başladık. Şehmus ve Edwards’ın özellikle savunmadaki gayretleri açık alanda kolay sayılar bulmamızı, havaya girmemizi sağladı. Ancak Hezonja, Deck, Musa üçlüsü gerçekten çok ama çok ağır bastılar. Her kritik ribaundda, her kritik üçlükde bu üçlüden birinin elini vardı. Tavares’in de uzun bir süre sahada 4 faulle kalmasına engel olamadık ve farkı tek hanelere indirecek yollarıbulamadık, karşılaşmayı da 14 sayı farkla 71-85 kaybettik.

Temsilcimizin önemli eksiklerle beraber 10 günde 5. maçına çıkmış olması elbette maçtaki düşük enerjimizi açıklayan faktörler arasında ama büyük takım olmak için, F4 kalibresinde olmak için bu tarz krizlerden çıkmayı bilmek gerekiyor. Şimdi Real karşısında alınan bu can sıkıcı mağlubiyetten, Ataşehir’deki namğlup ünvanının kaybedilmesinden sonra sarı lacivertlilerin nasıl ayağa kalkacağı nasıl reaksiyon vereceği önemli olacak. Serinin üstüne maçlar koyularak büyüdüğü anlarda da söylemiştim, bu takım elbette düşecek, elbette tokat ve tokatlar yiyecek ama önemli olan buradan nasıl çıkacağı… Bence asıl sınav haftaya Berlin deplasmanında olacak. Büyük olasılıkla o maçta Pierre ile Guduric forma giyebilecekler ama unutmayalım ki Alba bu hafta Mirotic’in de döndüğü Barça’ya ecel terleri döktürmüş, son topta kaybetmiş bir takım! Real yenilgisi sonrası Fenerbahçe’nin vereceği reaksiyonu merakla bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …