Güncel Haberler

Gaziantep’in Avrupa’daki Yeni Rakipleri Belli Oldu

FIBA Europe Cup‘da normal sezon ilk tur grupları tamamlandı ve gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan oluşan 2.tur grupları da belli oldu.

Turnuva formatına göre 2. tur grupları dörder takımdan oluşuyor ve her grubu ilk sırada tamamlayan takımlar çeyrek final eleme maçlarında boy gösterecekler.

Ülkemizi bu turnuvada temsil eden tek takım konumundaki Gaziantep ise K grubunda yer alacak ve yeni rakipleri Almanya’dan Crailsheim Merlins, Hollanda’dan Den Bosch ve Estonya’dan BC Kalev oldu.

Den Bosch bizim sikletimizde bir rakip değil, içerde dışarıda yenmemiz lazım. Merlins ve Kalev ise canımızı sıkabilecek ekipler. Özellikle Gaziantep’deki maçlarda bu iki takıma karşı hata yapmamamız lazım grupta ilk 2 sırayı garantilemek adına.

I Grubu: Niners Chemnitz, SCMU Craiova, FC Porto, Cholet Basket
J Grubu: Hapoel B-Cure Laser Haifa, Karhu Basket, Patrioti Levice, BC Budivelnyk Kyiv
K Grubu: Gaziantep, HAKRO Merlins Crailsheim, Heroes Den Bosch, BC Kalev/Cramo
L Grubu: Brose Bamberg, Anwil Wloclawek, Keravnos BC, CSM CSU Oradea

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …