Güncel Haberler

Mirotic: “Basketbolu Bırakanlar Büyük Boşluğa Düşebiliyor.”

Bundan 3 sene önce eski takımı Real Madrid‘in ezeli rakibi FC Barcelona’yla sözleşme imzalayarak Avrupa’ya geri dönen Nikola Mirotic, bir süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalıyor. Aşil tendonundaki problem nedeniyle sezon başını kaçıran Mirotic, takımla çalışmalara başlasa da henüz maça çıkabilmiş değil.

Yıllık 4.5 milyon dolarla Avrupa basketbolunun en çok kazanan oyuncusu konumunda bulunan Nikola Mirotic, İspanya Ligi YouTube kanalının “Let’s Talk” isimli programına konuk oldu. Aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle henüz sezona başlayamayan Mirotic para ve şöhretin insana mutluluk getirmediğini söyledi:

NBA serüvenim nedeniyle hayatımın 5 yılını ABD’de geçirdim, bu süreçte neredeyse hiç parası yokken bir anda milyon dolarlar kazanan oyunculara şahitlik ettim. Bu insanlar istedikleri her şeyi alabilecek kadar para kazansalar da mutlulukları çok büyük ölçüde yok oldu. Benim ise etrafımdaki iyi kalpli insanların sayısı çok fazla, bu nedenle çok mutluyum. Finans danışmanım, PR ekibim ve bir psikoloğum var. Hepsi bana yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

İnsanlar sırf ünlü olduğunuz için sizden kötü günlerinizde bile gülümsemenizi bekliyor, bunu yapmak çok zor. Bu sebeple eski takım arkadaşım Giannis Antetokounmpo’yu takdir ediyorum. Yorgun olduğu veya keyifsiz olduğu günlerde bile sırf hayranlarını mutlu edebilmek için önüne gelen her formayı imzalıyor.
Profesyonel oyuncuların büyük çoğunluğu kariyerleri sona erdikten sonra bir boşluğun içine düşüyorlar. Önemli bir kısmının ne yapacağına dair bir fikri olmuyor. Oyuncuların bu konunun üzerine daha fazla düşünmeleri lazım çünkü profesyonel hayatta neyin ne zaman olacağının bir garantisi yok.

Emeklilik günlerimi düşünerek daha şimdiden Sırbistan’da bir çiftlik satın aldım, şu sıralar basketbolun yanı sıra peynir üreticiliği işiyle uğraşıyorum. Dünyanın en büyük şehirlerinde yaşamış olsam da kendimi bir kasaba insanı olarak görüyorum, emeklilikten sonra daha izole bir hayat yaşamak istiyorum.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …