Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (8. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 8. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona istediği gibi başlayamayan ve sakatlıklar başı dertte olan, hatta koçu Tutku Açık’ın bile bir süredir belinde korseyle benchte yer aldığı Gaziantep, hem 1 hem de 5 numarasından yoksun olmasına, Carmichael’ın ayağının tozuyla maça çıkmış olmasına rağmen Tofaş gibi galibiyete çok ihtiyacı olan ve kendi sahasında oynamanın avantajına sahip rakibini yenmeyi başardı. Özellikle ikinci çeyrekte çok zorlanmış olsalar da ikinci yarıda üçlük yağmuru eşliğinde sergiledikleri dominant performans sayesinde play-off yolunda çok kritik bir galibiyete imza attılar. Biz de onları bu deplasman galibiyetiyle beraber alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sezon devam ederken Pınar Karşıyaka‘ya katılan ve gelir gelmez koç Sarıca’nın sisteminde merkeze oturan Litvanyalı forvet Mindaugas Kuzminskas tam anlamıyla İzmir’de ikinci baharını yaşıyor. 33 yaşında olan tecrübeli forvetin kariyeri son yıllarda düşüşteydi ama burada sergilediği performansla halen Avrupa basketbolunun değerli parçalarından biri olduğunu gösteriyor. Bu hafta da konuk ettikleri Merkezefendi’yi 92-76 gibi net bir skorla yendikleri maçta ışıklar yine onun üstündeydi. 30 dakika süre alan Kuzminskas, hiç kaçırmadan, yüzde yüz isabetle (4-4 2sayı, 5-5 3sayı, 2-2 s.atış) 25 sayı üretirken istatistiklerine 4 ribaund, 1 asist ekledi, sadece 1 top kaybı yaptı ve 29 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu rakamlarla kendisini alkışlarla haftanın MVP’si seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Mindaugas Kuzminskas (Pınar Karşıyaka): 25 sayı (4-4 2sayı, 5-5 3sayı, 2-2 s.atış), 4 ribaund, 29 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 20 sayı (8-11 2sayı), 12 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Damyean Dotson (Gaziantep): 21 sayı (5-5 3sayı), 5 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Jordan Morgan (Ayos Konyaspor): 20 sayı (7-8 2sayı), 4 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 19 sayı (3-3 3sayı), 7 ribaund, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 23 sayı (4-5 3sayı), 3 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Metecan Birsen (Fenerbahçe Beko): 15 sayı (3-4 3sayı), 8 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik
  • Ömer Can İlyasoğlu (Anadolu Efes): 15 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 19 verimlilik
  • Ercan Osmani (Darüşşafaka): 16 sayı, 11 ribaund, 4 asist, 18 verimlilik
  • Rıdvan Öncel (Türk Telekom): 12 sayı, 9 asist, 3 t.çalma, 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …