Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Zorlu Derbiyi Kazanmayı Başardı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8. hafta programında sahne alan derbide Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem’de konuk olduğu Galatasaray NEF‘i zaman zaman zorlansa da 91-97’lik skorla yenmeyi bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko yedide yedi yaparak namağlup ünvanını ve liderlik koltuğundaki yerini korudu. Galatasaray ise derecesini 3 galibiyet-5 mağlubiyet yaparak 8. sırada konumlandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Scottie Wilbekin 22 sayı (4-8 3sayı), 4 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Nigel Hayes-Davis 19 sayı (3-3 3sayı), 7 ribaund, Metecan Birsen 15 sayı (3-4 3sayı), 8 ribaund, 3 asist, Nick Calathes 14 sayı, 5 ribaund, 11 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Galatasaray cephesinde ise Dylan Ennis 27 sayı (4-5 3sayı), 4 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Dee Bost 25 sayı (6-10 3sayı), 4 ribaund, 7 asist, Tyrus McGee 13 sayı, 2 asist ve Angelo Caloiaro 11 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Sinan Erdem’deki müthiş atmosferde başlayan derbide iki takım da üçlüklerde etkili başladı. Koç Pistiolis’in Calathes’e Göksenin ile önlem alması tam olarak başarılı değildi, Yunan guard takımını iyi organize etti ve asistleriyle hücuma yön veren isimdi. Onun servisleriyle Metecan ve Booker’dan gelen üçlükler sarı lacivertlilerin imdadına yetişti. Galatasaray ise Caloiaro, Bost, Ennis üçlüsüyle üretimde sorun yaşamadı. Koçlar rotasyona gidince bu kez de Wilbekin ve McGee’nin bireysel performansları ile takımlar karşılıklı olarak üretimi sürdürdü, savunmalar yumuşak kaldı. Fenerbahçe, Şehmus’un da skora katkısıyla ilk çeyreği 23-31 önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber takımların ateş gücü aynen devam etti. Galatasaray’da Ennis bulduğu üçlüklerle takımının maça tutunmasını sağladı. Fenerbahçe ise ona Edwards ile cevap verirken koç Itoudis’in Wilbekin-Calathes ikilisine dönmesi oyunu kontrol altına almalarını sağladı. İlk yarının sonlarına doğru Bost adeta sazı Ennis’den aldı ve üretime devam etti. Fenerbahçe ise ona bu kez Wilbekin ile cevap vermekte başarılı olamadı ve sarı kırmızılılar soyunma odasına 51-46 önde girdi.

İkinci yarının başında bu kez hem Ennis hem de Bost devreye girdi, buldukları üçlüklerle sarı kırmızılılar farkı 10 sayı bandına taşıdılar, momentumu ele geçirdiler. Koç Itoudis, üç uzunlu beşe döndü ve Calathes’in de koridorları işleyerek potaya gitmesiyle beraber sarı lacivertliler 11-2’lik seriyle hızlı bir geri dönüşe imza attılar, bu sayede de 62-63 ile öne geçtiler. Sarı kırmızılılar bu geri dönüşe cevap verdiler ama çeyreğin son bölümünde Wilbekin sazı eline aldı ve bulduğu üst üste 6 sayı ile takımını tekrar öne taşıdı, 30 dakikayı Fenerbahçe 70-72 ile önde tamamladı. Son çeyreğe de takımlar karşılıklı üçlüklerle başladılar, yüksek yüzdeli atışlar devam etti. Bu nedenle de denge bozulmadı. Galatasaray yine Bost-Ennis-McGee üçlüsüyle sarı lacivertlilerin canını sıktı ama onlar da Hayes-Davis ve Metecan ile geri adım atmadılar. Hatta ileri adımlar atmaya başladılar ve hücumda basit hatalar yapan ev sahibini cezalandırarak farkı açmaya başladılar. Zorlama atışlara kalan Galatasaray ritmini kaybetti. Savunmada sertleşen sarı lacivertliler farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Koç Pistiolis’in takımını toparlamak adına üst üste aldığı 2 mola da yeterli olmadı ve son bölümde daha akıllı ve soğuk kanlı oynayan Fenerbahçe fakrı güvenli seviyelerde koruyarak derbiyi 6 sayı farkla kazanmayı başardı.

Beklentilerin aksine yüksek skorlu bir derbi izledik. İki koçun da savunma seviyesinden memnun olmadığını tahmin etmek zor değil. Bununla beraber Galatasaray’ın McGee transferi ile geçen sezon yakaladığı 3 topa yön veren kısanın liderliğindeki sistemi yeniden kurduğunu, başarıyla uyguladığını gördük. Sezonun geri kalanı için kesinlikle olumlu sinyaller verdiler. Avrupa’nın tartışmasız en formda takımı olan Fenerbahçe de farklı yollarla, farklı sistemlerle yine kazanmayı başardı. Hücumda formda silahlar Wilbekin ve Hayes-Davis’in yanı sıra Metecan’ı da kazanan koç Itoudis, zaten geniş olan rotasyonuna bir önemli parça daha eklemiş oldu. Sezonun ilk bölümünde geliştikçe kazanan, kazandıkça büyüyen Fenerbahçe, bu yolda önemli bir basamağı daha kayıpsız atlatmış oldu.

https://youtu.be/DxNTmQQ9dVA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …