Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Clyburn Liderliğinde Bologna’da Önemli Bir Deplasman Galibiyeti Aldı

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Virtus Bologna‘yı 80-85’lik skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 5 galibiyet-5 mağlubiyet yaparken averajla 7. sırada yer aldı. Bologna ise 4 galibiyet-6 mağlubiyet ile averajla 11. sırada konumlandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Will Clyburn 21 sayı, 7 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Rodrigue Beaubois 19 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Vasilije Micic 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Amath M’Baye 11 sayı ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Bologna cephesinde ise Gabriel Lundberg 22 sayı, 2 asist ilemaçın en skorer ismi olurken, Jordan Mickey 15 sayı, 7 ribaund ve Semi Ojeleye 15 sayı, 6 ribaund ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Karşılaşma iki takımın birbirini tarttığı, dengeli ve uzun setlerle başladı. Karşılıklı garanti hücumlarla gelen basketlerle denge bozulmadı. Eşitliği bozan Efes oldu. Bryant’ın akıllı hücumları sayesinde farkı açmaya başladık. Ancak Bologna da Teodosic’in oyuna dahil olmasıyla hücumda verimliliği ve çeşitliliği yakaladı. Temsilcimiz ilk çeyreği 18-19 önde tamamlayan taraf oldu. İkinci çeyrekle beraber savunmada vidaları sıktık ve farkı yeniden 5-6 bandına çektik. Teodosic’in organizasyonları ile maçta kalmaya çalışan Bologna, savunmada ise Beaubois ile Clyburn’ün penetreleri karşısında dağıldı, çözüm üretemedi. Bologna da bizim gibi yay gerisinden düşük bir yüzdeyle oynasa da yanlış şut tercihlerimizi Lundberg’in tam saha basketleriyle cezalandırdılar. Ama takım olarak potaya gitmeyi sürdüren Efes, soyunma odasına da 34-40 önde girdi.

İkinci yarıda yine Clyburn fırtınası esti. Hem üçlükleri hem de birebirleriyle hücumda seviyemizi yukarı çekti. Micic ve M’Baye’nin de ona üçlüklerle eşlik etmesi sayesinde farkı arttırmaya başladık. Bologna zaman zaman reaksiyon gösterip bizi durdursa da farkı çift hanelere taşıdık. Bologna çereyi topu pota altına indirmekte Mickey-M’Baye eşleşmesini işlemekte buldu ama savunmada konsantrasyonunu kaybetmeyen Efes, hücumda da Beaubois silahını da verimli kullanmaya başlayınca farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Dar rotasyonla oynayan Efes’de yorulan Micic’in yaptığı pas hatalarını ve basit top kayıplarını iyi değerlendiren Bologna farkı eritti, 30 dakikayı 53-63 önde tamamladık. Son çeyreğe de ev sahibi iyi başladı. Savunmada sertliği arttıran ve agresif oynayan Bologna, Ojeleye’yi devreye sokarak farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Koç Ataman’ın molası yine ilaç oldu, hemen reaksiyon gösterip farkı çift hanelere çıkardık. Ancak verdiğimiz hücum ribaundlarını ikinci şans sayıları olarak değerlendirdiler ve Lundberg ile Mickey liderliğinde fakrı 5 sayıya kadar erittiler. Tam ritim buldukları anda Teodosic kendi bacağına sıktı adeta. Basit bir hamle sonrası 5. faulünü aldı ve ardından da 2 teknik faulle diskalifiye edildi. Buradan çıkan serbest atışları hatasız kullanarak farkı tekrar güvenli bölgeye çektik. Fakat hücumda Micic’in basit top kayıpları nedeniyle bir türlü organize olup maçı koparamadık ve Bologna savunma odaklı sayılarla salonu da işin içine sokarak farkı eritip 50 saniye kala 76-77 ile maça ortak oldu. Bu bölümde Clyburn’ün el üstünden gönderdiği zor üçlükle rahat bir nefes aldık. Son anlarda Lundberg’in çembere gitmeleri canımızı sıksa da Beaubois ve Clyburn ile çizgide 3-4 ile oynadık. Bitime 7 saniye kala Micic ile topu kenardan oyuna sokamadık, 5 saniye yaptık. Skor 80-883 iken Cordinier ile buldukları üçlüğü değerlendiremediler ve rahatladık.

Koç Ataman Türk oyunculardan Ömercan dışındaki isimlerden yeterli katkı alamadığını belirtmiş ve hepsini İstanbul’da bırakmıştı. Bu nedenle Milano maçında olduğu gibi bun maçta da sadece 10 yabancısına süre verdi. Beaubois 35, Clyburn 32, Micic 37, M’Baye 28 dakika gibi önemli süreler aldılar. Dolayısıyla maçın sonlarında, hatta Micic neredeyse 3. çeyrekten itibaren, basit hatalar yaptık. Özellikle oyun kurucu pozisyonunda Taylor’ın da sadece 5 dakika sahada kalması Micic’in omuzlarındaki organizasyon yükünü çok arttırdı. Buna rağmen Bologna gibi sert ve dişli rakibi deplasmanda yenebilmek gerçekten başarıydı Efes adına. Milano maçı rakibin kötü durumu nedeniyle tam bir gösterge değildi ama bu deplasman galibiyeti gösterdi ki Efes aradığı çıkışı yakaladı, şampiyon ruhuna kavuşmak üzere önemli bir adım attı. Son maçlarda sergilenen kaliteli ve istikrarlı basketbol ile keyif veriyorlar artık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …