Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Virtus Bologna – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İtalya’da Virtus Bologna‘ya konuk olacak.

25 Kasım günü saat 22:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından yayınlanacak karşılaşmanın önizlemesini her zaman olduğu gibi gelin beraber hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Yarı Sahaya Kalmamak

Koç Scariolo’nun öğrencileri savunma ile öne çıktılar şuana kadar. Maç başına sadece 76.1 sayıya izin veriyorlar ve bu alanda ligin en iyi 4. takımı konumundalar. Rakipleri yay gerisinden sadece yüzde 32.0’de tutuyorlar ki bu alanda ligin zirvesindeler. 2 sayılık atışlarda da rakipleri yüzde 50.3 isabet oranında tutuyorlar bu alanda da ligin en iyi 4. takımı konumudalar. Hackett, Pajola, Cordinier, Lundberg, Weems gibi etkili savunmacılara sahipler ve dolayısıyla Anadolu Efes‘in mümkün olduğunca yarı saha hücumlarına kalmaması gerekiyor. Bologna savunması yerleştiğinde disiplinli, sert, geçilmesi zor bir hal alıyor. Bu nedenle de tempoyu forse etmek hızlı hücumlarla olmazsa geçiş hücumlarıyla savunma yerleşmeden üretmek şart. Micic, Clyburn, Bryant gibi açık alanda koşmayı çok seven isimlerle her fırsatta tempoyu forse etmemiz lazım.

Savunma Ribaundları

Tempo demişken elbette kendi potamızda alacağımız ribaundlar çok değerli olacak. Maç başına 25.6 savunma ribaundu çeken temsilcimiz bu alanda ligin en iyi 3. takımı. Bu performansı sürdürmemiz şart ki bu sayede tempoyu istediğimiz gibi forse edebilelim, kontrol bizde olsun. Elbette M’Baye, Zizic ve Dunston bu alanda önemli isimler. Ama bu konuda en güvendiğimiz isim uzunlardan çok Clyburn. Çünkü yıldız forvet maç başına tam 5.2 savunma ribaundu alıyor ve bu aldığı ribaundlarda dribbling ile ortaya girip ya da kanatlardan takımı hücuma çıkarabiliyor. Benzer şekilde Bryant da bu alanda önemli bir isim ve Micic’in de uzun ribaundları alıp takımı hızlıca hücuma çıkarabildiğini görüyoruz. Özetle savunma ribaundlarına takım olarak konsantre olup, hızlı hücumlara başlamak adına önemli bir faktör olarak görmemiz gerekiyor.

Savunma Kaynaklı Sayılar

Temsilcimiz bu sezon savunmasıyla pek öne çıkmadı. Evet Milano maçında sadece 51 sayı yediler ama bunda Milano’nun da çok ama çok kötü bir gününde hatta döneminde olmasının etkisi fazlaydı. Sezon ortalamalarına baktığımızda rakipleri maç başına sadece 10.8 top kaybına zorlayabiliyoruz ki bu alanda ligin en kötü takımıyız. Karşımızda ise maç başına 14.8 top kaybı yapan, bu alanda pek iyi durumda olmayan bir Bologna var. Teodosic ve Lundberg üstündeki baskıyı bıkmadan, usanmadan sürdürmeliyiz ki Hackett da zaman zaman basit hatalara meyilli bir guard. Son Pana maçında bu üçlü toplamda 9 top kaybına imza atmışlardı. Onlara yapacağımız baskı sonucu kapacağımız toplarla savunma odaklı sayılarla yine tempoyu forse etme fırsatlarımız olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …