Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Olimpia Milano – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İtalya’da Olimpia Milano‘ya konuk olacak.

24 Kasım Perşembe günü saat 22:30’da başlayacak karşılaşma S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Her zaman olduğu gibi temsilcimizin maç önizlemesini gelin birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Savunma Sertliğini Yeniden Hatırlamak

Fenerbahçe Beko son dönemde galibiyetler almaya devam ediyor olsa da atarak kazanmanın tadını aldığı için savunmayı boşladı. Sezonun ilk bölümünde rakiplerini 70 sayının altında tutarak galibiyetler elde eden takım son 3 maçında rakiplerin 77, 79 ve 93 sayı bulmasına izin verdi. Dediğim gibi sonuçlara etki etmedi bu durum ama karşılarındaki rakiplerin savunması temsilcimizi bırakın durdurmayı yavaşlatabilecek seviyede bile değildi. Dolayısıyla sorun yaşamadılar. Ama şimdi Milano gibi formsuz da olsa halen savunma sertliği ve disiplininden ödün vermeyen, özellikle evinde tempoyu sürekli aşağı çeken, rakiplerini bozan bir takım olacak karşılarında. Bu nedenle bizim de savunmayı hatırlamamız, onların sertliğine aynı şekilde karşılık vermemiz kritik olacak. Pierre’in yine oynama ihtimali düşük. Bu nedenle de Hayes-Davis ve Booker’a işin savunma tarafında ekstra görev düşecek. Adam değişmelerde çabuk ayakları ile öne çıkmaları gerekecek. Zaten sakatlıklar nedeniyle hücum gücü zayıflamış Milano’nun ters eşleşmeleri işlemesini engelemek lazım. Unutmayalım ki Milano kötü form grafiği nedeniyle kolay bir rakip gibi görünse de aynı zamanda patlamaya hazır bir bomba, bu maçı reaksiyon maçına çevirmelerine engel olmanın oylu savunmadan geçiyor.

Serbest Atış ve Üç Sayı Yüzdesi

Milano’nun reaksiyon göstermek isteyeceğinden ve bu yolda da savunma sertliğini en yüksek seviyeye çekmeye çalışacaklarını belirtmiştik. Bu da demek oluyor ki hakemlerin izin verdiği sertlik seviyesinin üstüne çokça kez çıkacaklar ve temsilcimiz de normal ortalamasından çok daha fazla sayıda çizgiye gidebilir. Ancak maalesef temsilcimiz serbest atış yüzdesi konusunda Euroleague’deki 18 takım arasında 14. sırada yer alıyor. Bu maçta özellikle uzunlarımızın, Booker ve Motley’nin çizgideki yüzdelerini arttırmaları gerekiyor. Diğer taraftan Guduric, Wilbekin, Hayes-Davis üçlüsünün ise bolca potaya giderek Milano savunmasını faullere zorlaması çizgideki yüksek yüzdelerini sürdürerek cezayı kesmeleri beklenecek. Diğer taraftan temsilcimiz Euroleague’in en iyi üçlük yüzdesine (40.8) sahip takımı. Bu maçta da kapanması beklenen Milano savunmasu karşısında bu bahsettiğim isimlere ek olarak Calathes ve süre bulduklarında Melih ile Edwards’ın da yay gerisinden isabetler bulmaları hücumdaki verimliliğimizi bir üst seviyeye çıkaracaktır.

Kritik Eşleşme: Brandon Davies vs Johnatham Motley

Milano’nun geçtiğimiz yaz büyük umutlarla transfer ettiği Davies, ilk 9 maçta genelde benchten geldi ve ortalama 17 dakika süre alırken 8.9 sayı, 2.6 ribaund ile katkı verebildi. Daha önce Euroleague’de en iyi beşe seçilmiş bir yıldız olarak beklentileri karşılaması ve artık sorumluluk alması gerekiyor. Aslında 3 ve 5. haftaların yer aldığı sekansta iyi bir performans sergilemiş, sezonun en iyi maçını eski takımı Barça’ya karşı 18 sayı üreterek çıkarmıştı ama o maçtan beri tıpkı takımın geri kalanı gibi vasatın üstüne çıkamadı. Bu maçta Motley karşısında hem savunmada hem de hücumda yüksek enerji ve agresiflik artı özel bir konsantrasyonla oynaması gerekecek.

Motley’nin şuana kadar sergilediği performansa bakarak sürpriz demek haksızlık olur. Evet Euroleague’deki çaylak sezonu ama geçen sezon EuroCup sahnesinde sergilediği performanslar onun elit bir uzun olduğunu şüphesiz göstermişti. Sezonun ilk 9 maçında hep ilk beş başlarken 14.3 sayı, 5.6 ribaund, 1.8 asist istatistikleriyle de bu durumu kanıtlamıştı zaten. Son maçta Monaco karşısında ikinci kez 10 sayının altında kalmıştı ve bu maçta aç, ekstra motive olacağını söyleyebiliriz. Özellikle Davies ile birebir kaldığı anlarda erken faul problemine girmezse sarı lacibertlilerin her iki pota altında da yine en güvendiği silah olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …