Güncel Haberler

İDDİA: Büyükçekmece, Tecrübeli Guard Weber’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde galibiyeti bulunmayan Onvo Büyükçekmece, kadrosunu tecrübeli bir guard ile güçlendirdi.

Sezona Bnei Herzeliya’da başlayan Briante Weber ile Basketfaul’ün haberine 1 aylık ve sezon sonuna kadar opsiyonlu bir kontrat imzaladılar. Yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.88 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli guard, sezon İsrail ekibinde başlamış ve Winner Ligi’nde 2 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 7.5 sayı, 3.5 ribaund, 3.5 asist ve BCL’de ise 1 maçta 24 dakika süre alırken 3.0 sayı, 7.0 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Weber, NBA patentli bir isim Avrupa’ya büyük umutlarla gelmiş hatta Olympiakos ile Euroleague sahnesinde boy göstermişti ilk olarak. Ama beklentileri karşılayamadı ve kariyeri sürekli bir düşüş yaşadı. Öyleki sezon başında Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar ona kontrat vermediler. İsrail ekibinde de yine sınıfta kaldı kısa sürede gösterdiği performansla.

Oyunun her alanında, istatistik kağıdının çeşitli noktalarında takımına katkı sağlayanbilen ve atletik özellikleri artı sert savunması ile bilinen bir guard. Hem hücumda potaya giderek takıma farklı opsiyonlar kazandıracaktır hem de topa baskı konusunda Büyükçekmece’ye değer katacaktır. Ayrıca organizasyon özelliklerinin ve asist becerilerinin de iyi seviyede olduğunu belirtelim. Bu sayede Crawford’un üstündeki hem organizasyon hem de skorer yükünü biraz olsun alacaktır. Weber’den üst düzey bir skor katkısı beklemek haksızlık olur ama yine de yarı sahada deliciliği ve açık sahadaki etkinliği ile gerektiğinde skor katkısı da verebiliyor elbette. Gravelines günlerindeki hücum verimliliğine en azından yaklaşabilirse Büyükçekmece’de x-faktör olabilir sezonun geri kalan kısmında.

Henüz galibiyetle tanışamayan Büyükçekmece bildiğimiz üzere sınırlı bütçeyle yola çıkmış bir takım. Dolayısıyla onlar adına bu transferi fazla eleştiremeyiz ki zaten opsiyonlu bir kontrat imzalandı, kulüp de oyuncunun son dönemdeki düşük performansını risk olarak görüyor. Diğer taraftan sezonun bu kısmında iyice daralan oyuncu pazarında serbest konumda olan ve takıma organizasyon anlamında değer katabilecek, tecrübeli, bütçelerine uygun bir ismi bulduklarını belirtebiliriz. Sonuçta hedefleri ligde kalmak olacak ve ondan oyunun her alanında maksimum katkıyı almak durumunda koç Çıvgın.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …