Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 8. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 8. hafta programı tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de kazandığı, keyfimizin yerine geldiği bu güzel haftanın, 8. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son 2 sezonun şampiyonu ünvanına sahip temsilcimiz Anadolu Efes, bu sezona istediği gibi başlayamadı. Ama unutmamak lazım ki şampiyonluk gelen sezonlarda da buna benzer kötü başlangıçlar izlemiştik. Temsilcimiz bu hafta kritik bir maça çıktı ve Sinan Erdem’de yine kapalı gişe oynanan müthiş atmosferde son 3 maçını üst üste kazanmış, sezonun formda ve güçlü ekiplerinden biri olan, şampiyonluk yolunda da direkt rakiplerimizden biri olan Barça’yı müthiş bir hücum peformansı eşliğinde 96-86’lık skorla devirmeyi başardılar. Yine Micic ve Clyburn’ün harika bireysel performanslarına bu kez M’Baye, Polonara, Dunston, Bryant ve hatta Taylor’ın da dönem dönem eşlik etmeleriyle beraber bir reaksiyon galibiyeti izedik temsilcimizden. Barça gibi sert bir takıma 96 sayı atarak kazandığımız bu önemli maçın arıdndan da Efes’e alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geride bıraktığımzı yaz döneminde Kings’den kontrat almasına rağmen bir sezon daha Euroleague’de kalmak ve Olympiakos ile bir şampiyonluk elde etmek isteyen Sasha Vezenkov, gerçekten çok özel bir sezon geçiriyor şuana kadar. Bu hafta da takımının Munich deplasmanında kazandığı maçı tam anlamıyla domine etti. 43 verimlilik puanı ile kariyer rekorunu kırarken, bu verimlilik puanına sadece 7 top kullanarak Euroleague tarihinde ulaşabilen ilk oyuncu oldu. İstatistiklerine 20 sayı (2-2 2sayı, 2-5 3sayı, 10-10 s.atış), 13 ribaund, 4 asist ekleyen 27 yaşındaki solak Bulgar yıldızı biz de alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 20 sayı, 13 ribaund, 4 asist, 43 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 22 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 4 t.çalma, 36 verimlilik
  • Dante Exum (Partizan): 21 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 31 verimlilik
  • Vincent Poirier (Real Madrid): 19 sayı, 7 ribaund, 3 blok, 28 verimlilik
  • Will Clyburn (Anadolue Efes): 24 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …