Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – Panathinaikos

Turkish Airlines Euroleague 8. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de Panathinaikos ile karşılaşacak.

18 Kasım Cuma günü saat 20:45’de başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler. Gelin her zaman olduğu gibi Fenerbahçe Beko‘nun karşılaşmasının önizlemesini birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Ligin En İyi Savunması

Sarı lacivertliler koç Itoudis yönetiminde ligin en iyi savunma yapan takımı konumundalar. Geride kalan 7 maçta rakiplere ortalamada sadece 73.1 sayı izni verdikleri gibi takımların düzenlerini tamamen bozmayı da bildiler. Hem pota altında Motley ve Jekiri liderliğinde etkili oluyorlar, çemberi iyi koruyorlar hem de adam değişmelerde bu çabuk ayaklı uzunlar sayesinde ters eşleşmelere izin vermiyorlar. Tabi Calathes faktörünü ve takıma savunmada da nasıl liderlik ettiğini unutmayalıöm. Bir diğer artı ise rakipleri yay gerisinden yüzde 33.8’de tutuyorlar ve bu alanda da en iyi 3. takım konumundalar. Savunma hakkında bu kadar iyi şey söylerken, negatif olarak kabul edeceğimiz ilginç bir istatistik de verelim; sarı lacivertlilerin rakipleri maç başına 14.6 asist yapıyorlar ve bu alanda temsilcimiz ligin en kötü 2. takımı. Panathinaikos’un asistler üstünden sayı bulmakta zorlanan bir takım olduğunu düşündüğümüzde temsilcimizin bildiği savunmayı devam ettirmesi yeterli olacaktır.

Hücum Ribaundları

Temsilcimiz ribaundlar konusunda genel anlamda orta şekerli bir takım. Ama özellikle savunma ribaundlar konusunda canımızın çok sıkıldığını görebiliyoruz. Şunu da belirtmek lazım, savunma ribaundlarında lig ortalmalarının altında kalmamızın bir diğer nedeni de savunmada etkili oynamamız ve rakiplere az şut şansı tanımamız elbette. Ancak bu maçta savunma ribaundları alanında çok dikkatli olmamız gerekeceği bir gerçek. Çünkü Pana, maç başına 11.1 hücum ribaundu ile bu alanda ligin en iyi 3. takımı ve skor üretimi konusunda en güvendikleri silahlardan biri de ikinci şanslar. Gudaitis, Williams, Papagiannis üçlüsünün yanı sıra Ponitka da bu konuda önemli silahlar. Sadece uzunlarımızın değil kısalarımızın da uzun ribaundlara konsantre olmaları, savunmada göstereceğimiz eforun hakkını alabilmek için Pana’nın hücum ribaundlarını sınırlamamız gerekecek. Bu şekilde dirençlerini daha erken ve daha kolay kırabileceğiz.

Motley Faktörü

Ribaundlardan ve uzunlardan konu açılmışken, sarı lacivertlilerin bu yaz yaptığı en önemli transfer derken abartmadığımızı bir kez daha kanıtlayan Motley’e vurgu yapmadan geçmek olmaz. Son maçlarda tam anlamıyla bir galibiyet faktörüne dönüşmüş durumda çaylak uzun. Yıllardır Euroleague’de oynuyormuş gibi dominant performanslara imza atıyor. Son 2 maçta 24.0 sayı, (19-25 2sayı, 10-11 s.atış) 8.5 ribaund, 29.5 verimlilik puanı ortalamalarıyla takıma liderlik ettiğini belirtelim! Karşısında kendisi gibi atletik özellikleri ön planda olmayan ama daha fizikli uzunlar olan Papagiannis ve Gudaitis’i bulacak genellikle. Bu nedenle çabukluk ve zıplama yeteneği anlamında iki uzuna da üstünlük kuracağını düşünüyorum. Ancak diğer taraftan savunmada, özellikle Papagiannis karşısında dikkatli olması, basit faullerden kaçınması gerekecek. Büyük olasılıkla koç Radonjic onun hücum etkinliğini azaltabilmek için savunmada daha fazla çalışmasını sağlayacaktır. Takım savunmasının da onu yalnız bırakmaması, Papagiannis ile birebir pozisyonlarda yardım getirmesi doğru olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …