Güncel Haberler

Maç Analizi: Milliler Müthiş Bir Basketbolla Belçika’yı Bozguna Uğrattı!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. tur I grubu mücadelesinde A Milli Takımımız konuk ettiği Belçika‘yı baştan sona üstün oynayarak 86-52’lik skorla adeta bozguna uğrattı.

Bu sonuçla Ay-Yıldızlılar 3. galibiyetlerini aldılar ve ilk 3 sıra için şansımızı sürdürdük ki Belçika ile aynı galibiyete gelip ikili averaj yolunda da önemli bir avantaj yakalamış olduk. Belçika ise 3 galibiyet-4 mağlubiyet ile yola devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Millilerde Onuralp Bitim 19 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken, Sadık Emir Kabaca 16 sayı, 4 ribaund, Furkan Haltalı 9 sayı ve Melih Mahmutoğlu 9 sayı, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Belçika cephesinde ise Ismael Bako 17 sayı, 5 ribaund ile yegane çift haneli skor üretebilen isimdi. Jonathan Tabu 6 sayı, 2 ribaund ve Maxime De Zeeuw 5 sayı, 4 ribaund ile mücadele ettiler.

EDİTÖR YORUMU:

Maça iyi başlayan Lecomte ve Bako ile Belçika oldu, hızlı bir 0-6’lık seri geldi misafir takımdan. Milliler ise Wilbekin liderliğinde üst üste 2 üçlükle hemen maça ortak oldu. Çeyreğin kalan kısmında savunmada vidaları tam anlamıyla sertleştiren ve müthiş bir enerjiyle oynayan milli takımımız karşısında Belçika yanlış tercihler yaptı, farkın açılmasına engel olamadı. Savunmada da pas trafiğimiz karşısında rotasyonlarda sıkıntı yaşadıkları için farkı açtık, ilk çeyreği 23-13 önde kapattık Doğuş’un son saniye üçlüğü ile. İkinci çeyreğe de yine Belçika hücumda etkili başladı. Ama bu hareketlenmelerine kenardan gelen kaptan Melih’in üçlükleri ile dur dedik, havaya girmelerine izin vermedik. Kusursuz takım savunmasına ikinci çeyrekte de devam ettik. Yüksek enerjimiz ve agresiflik seviyemiz hep yukarıda kaldı kenardan gelen oyuncularımızın da katkılarıyla. Çok iyi yardımlaştık ve Belçika’nın herhangi bir kısasının hücuma liderlik etmesine izin vermedik. Dominant oynadığımız ilk yarıyı 43-27 gibi farklı bir skorla önde kapattık.

İkinci devreye tıpkı maçın başında olduğu gibi Belçika iyi başladı. Misafir takım 0-8’lik bir seriylle umutlandı ve farkı tek sayılara indirdi. Yine Bako’yu ikili oyunlarda verimli kullandılar. Üretimde kısır kaldığımız çeyreğin ilk bölümünde serinin daha fazla uzamaması adına savunmada biraz daha toparlandık. Ardından yine kaptan Melih’in bulduğu kritik basketle kendimize geldik, taraftarın da maça girmesiyle beraber tekrar ilk yarıdaki agresif kimliğimize büründük. Hücumda Onuralp’in potaya ataklarını ve Sadık Emir’in iç-dış silahlarını iyi kullanarak hücumda da toparlandık. Kısa bir sürede farkı tekrar çift hanelere çıkardık ve bu sefer Belçika’nın direncini tamamen kırarak 3. çeyreği 60-40 gibi dominant bir skorla önde tamamladık. Son çeyrekte Onuralp’in hücumdaki müthiş enerjisine Belçika hiç cevap veremedi ve genç forvetimizden üst üste gelen 9 sayıyla maçı kapatmış olduk. Farkı 30 sayılara çıkaran milliler beklenenden çok daha rahat bir galibiyet almayı başardı. Artık hedef Pazartesi günü oynanacak Sırbistan maçı olacak. O maçta Micic ve Guduric liderliğinde güçlü bir rakip olacak karşımızda, bu maçta olduğu gibi yüksek enerji ile oynayıp Wilbekin de dahil olmak üzere yüm silahlarımızdan yüzde yüzelli verim almamız gerekecek kazanabilmek adına!

https://youtu.be/KL5Oxyu-g1c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …