Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Real’i Yavaşlatamadı

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Real Madrid karşısında savunmada sınıfta kalınca 94-85’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Real derecesini 4 galibiyet-3 mağlubiyet yaparken, Anadolu Efes ise 2 galibiyet-5 mağlubiyet ile yola devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Real’de Vincent Poirier 13 sayı, 5 ribaund, Gabriel Deck 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Adam Hanga 11 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Guerschon Yabusele 11 sayı, 2 ribaund ve Sergio Llull 10 sayı, 5 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi.

Temsilcimizde ise Will Clyburn 25 sayı, 9 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Ante Zizic 17 sayı, 7 ribaund, Vasilije Micic 15 sayı, 3 ribaund, 8 asist ve Isaiah Taylor 13 sayı ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça savunmada çok kötü bir giriş yaptı. Yol geçen hanı modunda olan Efes karşısında Real elini kolunu sallaya sallaya istediği gibi skor üretti. Dış şutların girmediği ve uzunlarımızın birer birer faul problemine girmeye başladığı çeyrekte Micic’i devreye sokamasak da Clyburn liderliğinde üretimde fena işler yapmadık ve ilk 10 dakikada farkın açılmasına izin vermedik, ilk çeyrek ev sahibinin 26-19’luk üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte da maalesef savunmada bir değişiklik yapamadık, yumuşaklığımız sürdü. Pota altında Tavares’i durdurmadık ve verdiğimiz hücum ribaundları ile savunmadaki direncimiz iyice düştü. Kenardan gelen Poirier de onun kaldığı yerden devam etti adeta. Savunmadaki sorunların üstüne hücumdaki basit top kayıpları da eklenince farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadık ve soyunma odasına 54-43 geride girdik.

İkinci yarıyla beraber kendisine gelen temsilcimiz, daha derli toplu bir oyun sergilemeye başladı. Karşılıklı sayılarla geçen bölümde Micic’i devreye sokmamız ve Bryant ile Clyburn’ün yanı sıra kenardan gelen Beaubois’nın da skora katkı vermesiyle maçı dengeye getirmeye başladık. Koç Ataman’ın uzunların faul problemi nedeniyle biraz da mecburen Clyburn’ü 4 numaraya çekmesiyle hücumda açıldık ve 10-0’lık nefis bir seri yakalayarak geri döndük. Farkı 2 sayıya kadar indirsek de basit top kayıpları yine canımızı yaktı ve üçüncü çeyreği 69-63 geride kapattık. Son çeyrekle beraber hakemlerin sertliğe izin vermemesi sayesinde iki takım da bolca çizgiye gitti. Bu durum maçın skorunu yukarı taşırken, savunmaların karşılıklı olarak yine yumuşamasına neden oldu. Real adına Hezonja devreye girerken Efes ise Micic ile ona karşılık verdi. Ama biz yine Clyburn ile Micic’in eline bakmaya devam ederken Real ise Hanga, Llull, Deck gibi farklı isimleri devreye sokmaya başladı, çeişitliliği arttırdı. Bu sayede Real üstünlüğünü korurken Efes ise savunmada basit faulllerle rakibi sürekli çizgiye götürürken hücumda da basit top kayıplarına devam edince maça ortak olamadı bir türlü ve 9 sayı farkla kaybetti.

Efes’de tehlike çanları yükselerek çalmaya devam ediyor… Evet şampiyonluk elde edilen son 2 sezona da kötü başlangıçlar yapmıştı temsilcimiz ama mücadele ve savunma kısmında bu kadar yumuşak olduklarını görmemiştik. Hücumda mutlaka Larkin’in yokluğu artı Beaubois’nın bu maç öncesi üst üste 2maç kaçırması sıkıntı yaratıyor elbette ama savunma için bir bahane yok. Sadece pota altında Zizic değil, forvetlerde M’Baye, Polonara, Bryant gibi isimler de kendi standartlarının altındadalar. Hem 4 hem de 5 numarada neredeyse tüm yük iki emektar isim Dunston ile Pleiss’ın omuzlarına binmiş durumda. M’Baye, Polonara, Zizic üçlüsünün acilen toparlanmaları ve özellikle savunma artı ribaundarda kendi standartlarına çıkmaları gerekiyor!

https://youtu.be/m2tZpYEH4t0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …