Güncel Haberler

NBA’in Genişleme Planında Yeni Şehir İddiası

NBA‘in yeni şehirler ve takımlarla gelişme ihtimali bir süredir gündemde ki önümüzdeki yıllarda takım sayısının 32’ye çıkması bekleniyor. Henüz somut bir gelişme olmasa da yeni şehirlerin gündemde olduğunu biliyoruz.

Genişleme konusunda öne çıkan bazı aday şehirler var elbette. Seattle ile Las Vegas bu listenin başında yer alıyorlar. Fakat şimdiye kadar pek ismi anılmayan güçlü bir aday var, NBA yönetiminin de aklını kurcalıyor.

NBA Başkan Yardımcısı Mark Tatum, Andscape’e verdiği demeçte şöyle konuştu:

Genişleme ihtimali şu anda masada değil ancak böyle bir karar alınması halinde Mexico City‘nin Kuzey Amerika’da dikkate alınması gereken şehirlerden biri olduğuna şüphe yok.

Andscape

Hatırlayacağınız üzere kısa süre önce G-League’e yeni bir takım ekledi. Mexico City temsilcisi olan Capitanes adındaki bu ekip, Arena CDMX’te yaklaşık 8 bin taraftarın önünde oynuyor. Mexico City, Meksika’nın başkenti ve aynı zamanda da Kuzey Amerika’nın en kalabalık şehri. Buna ek olarak ulaşım ve tesisler bakımından da oldukça gelişmiş düzeyde:

Uluslararası genişleme konusundaki en büyük zorluklardan biri her zaman seyahat sorunları ve tesis sorunları olmuştur. Ancak Mexico City’de, Arena CDMX adında dünya standartlarında bir salon var. NBA Global maçlarımızı orada oynuyoruz. Burası ayrıca G League takımı Capitanes’in evi.

Ayrıca seyahat sorunu da yok. Birçok takım – özellikle Texas, Florida, New Orleans, Arizona ekipleri- kısa bir uçuşla Mexico City’e varabilir. Yani, bunlar dikkate alacağımız detaylar ve bu nedenlerden dolayı Mexico City’i göz önünde bulundurmanız gerekir. Ama yine de genişleme ihtimalinin şu an plan dahilinde olmadığını söyleyebilirim.

Andscape

NBA’de yeni takımlar görmek için en az birkaç yıl daha beklememiz gerekecek. Ancak bu karar verildiğinde, Meksika’nın da NBA’in bir parçası olması imkansız değil.

Kaynak: Andscape & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …