Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: 25 Yılın Ardından İlk Kez Milano-Bologna Karşılaşması

Turkish Airlines Euroleague‘de 7. haftanın açılışı Dünya Kupası elemeleri nedeniyle Çarşamba günü yapılacak ve 25 yıl aranın ardından uluslararası sahnede ilk kez, Olimpia Milano ile Virtus Bologna‘nın kapışmasını izleyeceğiz.

Gelin birlikte İtalya derbisinin maç önizlemesini beraber hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Bologna’nın Milano’nun Sert Savunması Karşısındaki Sınavı

Bologna’nın 2 tecrübeli guardı Hackett ile Teodosic, Euroleague sahnesinde formalarını giydikleri takımlara defalarca kez maç kazandırdılar ve şimdi karşılarında ligin en sert, en disiplinli savunma yapan takımlarından biri olan Milano olacak, dolayısıyla önemli bir sınavdan geçecekler. Bu sezon şuana kadar top kayıpları Bologna adına en önemli problemlerden biriydi, takım olarak maç başına 17.2 top kaybı yaptılar. Teodosic 2.6 top kaybı ile bu alanda lig genelinde en kötü 8. isim olurken, Hackett ise 2.3 ile 13. sırada. Ayrıca Teodosic sahada kaldığı süreye göre de yani dakika başı top kaybı istatistiğinde yani 40 dakikada 7.4 top kaybı ile ligin en kötü ismi konumunda.

Milano ise rakiplerine maç başına 14.3 top kaybı yaptıran ve bu alanda 3. sırada bulunan bir takım. Bununla beraber rakiplerine maç başına sadece 15.8 asist imkanı tanıyorlar ve bu alanda da lig genelinde en iyi 4. takım konumundalar. Koç Messina’nın bu maç için kurgulayacağı savunma ve tabiki Bologna’nın tecrübeli kısaları karşısında Hall, Pangos, Tonut, Mitrou-Long gibi isimlerin savunmada nasıl performans göstereceği Milano adına galibiyet yolnuda önemli faktörlerden biri olacak.

Milano’un Üçlük Yüzdesi

Milano normal şartlarda yüzde 37.3 isabet oranıyla üçlük kullanan ve isabet sayısına baktığımızda ise maç başına 9 tane üçlük isabetiyle bu alanda tüm ligde 6. sırada olan bir takım. Maç başına sadece 73.2 sayı üretebilen bir ekip olarak bu sayların 27 tanesinin yay gerisinden geldiğinin altını çizelim.

Üçlük atışlarda takımın öne çıkan isimleri ise maç başına buldukları üçlük isabeti açısından, Pangos (2.5) ve Baron (2.0). Ancak her ne kadar listede olmasalar da şutör anlamında ne kadar önemli forvetler olduklarını yıllardır kanıtlamış olan Shields ile Datome’nin yanı sıra ligin en saf şutörlerinden biri olan Baron’dan da bu maçta faydalanamayacaklar. Dolayısıyla Mitrou-Long, Tonut, Hall gibi silahların bu alanda devreye girerek yay gerisinden skora katkı vermeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …