Güncel Haberler

İDDİA: Gaziantep, Hanlan’ı Kadrosuna Katıyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekibi Gaziantep, kadrosuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Basketfaul ve Gaziantepli gazeteci Ali Budak’ın haberine göre son olarak Çin’in Tianjin takımında forma giyen Olivier Hanlan ile anlaşmak üzereler.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki Kanadalı combo guard, Çin Ligi’nde forma giydiği 5 maçta 11.6 sayı, yüzde 26.3 3sayı, 3.8 ribaund, 1.8 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kanadalı guard Avrupa’nın son yıllardaki en gezgin oyuncularından biri. Geçen sezon İspana’da Valencia forması ile beklentilerin altında kaldıktan sonra yeni bir başlangıç yapmak için ve istediği kontratı da bulamadığı için bu sezon için Çin’e gitti. Zayıf savunmaların olduğu ve yüksek temponun bulunduğu ligde de açıkçası yetersiz kaldı.

Hanlan, kıvrak, delici ve atletik bir guard. Bununla birlikte en önemli silahı ise dribbling üstü gönderdiği yüzdeli orta mesafe şutlar. Diğer taraftan savunmada da enerjik olan ve takımına çalışkanlığı ile katkı veren tecrübeli oyuncu EuroCup ve Euroleague seviyesi için yetersiz kaldığını daha önce göstermişti ancak Europe Cup seviyesi için gayet iyi bir opsiyon olur. BSL’de de 6. yabancı olarak kadroya geldiği için risk seviyesi yüksek olsa da verebileceği yüksek skor katkısı düşünülünce mantıklı bir hamle olacak diyebiliriz.

Gaziantep’in elinde halihazırda Miller-McIntyre ve Frankamp gibi iki guard var ama iki isim de daha çok 1 numarada faydalı olan isimler. 2-3 numarada, kanat rotasyonunda da ise Dotson’ın çok yalnız kaldığı, bir çok maçta da skor yükünün ciddi anlamda omuzlarına bindiğini görmüştük. Hanlan daha çok iki numarada görev alacak olsa da zaman zaman 1 numarada da görev alabilecek olması koç Açık’ın elini hafifletecektir. Dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilen, topa yön verebilen bir silaha daha sahip olmaları işlerini kesinlikle kolaylaştıracaktır. Mevcuttaki sınırlı oyuncu havuzundan bütçe ve hedefler doğrultusunda çekilebilecek doğru isimlerden biriydi Hanlan. Özellikle hücum performansı açısından koç Açık’ın özgür basketbolunda Iraklis ve Aris günlerine dönebilirse Gaziantep’e sınıf atlatabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …