Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Son Nefeste Barça’ya Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu FC Barcelona‘ya çok iyi dirense de 81-80’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Barça 4. galibiyetine ulaşırken, Fenerbahçe Beko ise ilk mağlubiyetini aldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Barça’da Nicolas Laprovittola 26 sayı, 5-8 3sayı, 7 asist ile yıldızlaşırken, Nikola Kalinic 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Mike Tobey 13 sayı, 7 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular. Milli oyuncumuz Sertaç Şanlı ise 6 sayı, 5 ribaund ile katkı verdi.

Sarı lacivertlilerde ise Johnathan Motley 23 sayı, 7 ribaund ile öne çıkarken, Melih Mahmutoğlu 11 sayı ve Marko Guduric 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Takımlar maça dengeli bir giriş yaptılar. Hücumda her iki takım da istediklerini yaparken savunmaların ise yumuşak kaldığını gördük. İki takım da farklı isimleri devreye sokarak hücumda verimli oynadılar. Bu paralelde bir çeyrek skoru gördük, ilk 10 dakika Barça’nın 21-19 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek de birinci çeyreğin kopyası ile devam ederken temsilcimiz Motley’i etkili kullanırken Laprovittola’yı durduramadık ve bu nedenle de soyunma odasına da Barça’nın 39-36’lık üstünlüğü ile girdik.

Üçüncü çeyrekte ise Barça’nın savunmada vidaları sıkmasıyla beraber direncimiz kırıldı. Fenerbahçe hücumlarını durduran ev sahibi, hücumda da Laprovittola liderliğinde verimli oynamaya devam etti, farkın açılmasına engel olamadı temsilcimiz. Taraftarın da maça girmesiyle özgüveni iyice artan Barça, farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Kenardan gelen oyuncuların enerjisi ile savunmayı toparlamaya çalışan temsilcimiz farkı biraz da olsa eritti ve sn çeyreğe 62-49 geride girdik. Son çeyrekle beraber ise Türk oyuncuların etkinliği ile geri döndük. Şehmus ve Melih’in kenardan getirdiği enerji sayesinde hem savunmada istediğimiz gibi sert ve agresif oynamaya başladık, hem de kritik yerlerde Melih’den gelen 5 sayı ile farkı erittik. Kısa beş kozunu kullanan koç Itoudis istediğini aldı ve ters eşleşmeleri verimli kullanarak farkı tek hanelere indirip maça ortak olduk. Kalinic’in zor üçlüğü ile farkı 5 sayıya çıkardı Barça son anlarda ama ardından Melih’in üçlüğü ile farkı 3 sayıya indirdik. Barça hücumunu takım olarak çok iyi püskürttük ve bitime 10 saniye kala maçı uzatma şansını yakaladık. Ancak top çevirdiğimiz esnada Motley 3 sayıya ihtiyacımız olduğunu unuttuğu için!!! üçlük fırsatı varken kullanmak yerine potaya gitti ve smaçla pozisyonu bitirdi.Böylelikle maçın skoru da 81-80 olarak tescillenmiş oldu.

İki takım da kendi standartlarının altında bir savunma sergilediler özellikle son çeyrekte. Ama bundan faydalı ayrılan Barça oldu. Temsilcimiz guard savunmasında yine sorun yaşadı, Laprovittola’nın hareketli ve dribbling üstünden bulduğu şutlar canımızı çok yakarken, çember altında Motley’i verimli kullanmamıza rağmen Wilbekin başta olmak üzere kısalarımızdan hücumda katkı alamadık. Yay gerisinden sadece yüzde 25 ile oynamamızın yanı sıra pas trafiğini de kuramadık ve maçı sadece 13 asist ile tamamladık. Bu kadar olumsuzluğa rağmen maçı son nefeste kaybetmemiz açıkçası başarı olarak algılanabilir. Blaugrana’da böyle savaşarak, sadece bir sayı ile kaybetmek yine de olumlu bana göre. Sonuçta sezonun ilk mağlubiyeti ve kesinlikle telafisi olan bir maç. Bu arada tabiki Motley’nin maç sonunda yaptığı hataya bir parantez açmak lazım. Evet Euroleague tecrübesi sadece 6 maç ama geçen sezon EuroCup’da üst düzey bir takımda oynuyordu ki genç bir oyuncu değil, maç sonunda böyle bir konsantrasyon hatası yapması hafife alınacak bir konu değil. Bunda saha içindeki oyun kurucu olmak üzere, takım arkadaşlarının da hatası var. Umarız ilerleyen maçlarda bu tarz konsantrasyon hatalarını tekrarlamaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …