Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 6. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 6. hafta programı tamamlandı.

Maalesef her iki temsilcimizin de kaybederek bizleri üzdüğü bu zorlu haftanın, 6. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

1 yıl aranın ardından Euroleague sahnesine geri dönen Valencia, koç Mumbru yönetiminde aslında sezona iyi bir giriş yapamamışlardı ama son maçlarda olumlu sinyaller verdiler ve play-off yarışında biz de varız dediler bu hafta aldıkları kritik galibiyetle. Barış ve Dostluk Salonu’nda konuk oldukları Olympiakos’u ateşli atmosfere rağmen son nefeste 82-83’lük skorla geçtiler. 24 asiste karşın sadece 12 top kaybı yaparak çok verimli hücum ettiler ki ribaundlarda yenildikleri ve Yunan ekibine yay gerisinden yüzde 52.6 isabet oranı ile top kullandırdıkları bir maçı başka türlü de kazanamazlardır. Savunmada zorlansa da etkili hücum performansı ile bu zorlu deplasmandan galibiyet çıkaran Valencia’ya biz de alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Breogan ile geirdiği MVP sezonunun ardından Real Madrid‘den geçtiğimiz yaz kontrat kapan Dzanan Musa, ne kadar doğru bir transfer olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. İspanyol devinin geniş kanat rotasyonunda koç Mateo’nun en güvendiği, en çok kredi verdiği isim olmayı başardı. Genç Bosnalı bu hafta da zorlu Milano deplasmanında takımını taşıyan isim oldu. 31 dakika sahada kalırken 5-8 3sayı, 4-4 2sayı, 2-3 s.atış isabetleriyle 25 sayı üretti ve istatistiklerine 5 ribaund, 5 asist ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı. Biz de ona bu başarılı performansının ardından alkışlarla haftanın en değerli oyucusu ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dzanan Musa (Real Madrid): 25 sayı, 5-8 3sayı, 4-4 2sayı, 5 ribaund, 5 asist, 31 verimlilik
  • Mathias Lessort (Partizan): 15 sayı, 5-7 2sayı, 5-6 s.atış, 11 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 2 blok, 28 verimlilik
  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): 26 sayı, 5-8 3sayı, 7 asist, 28 verimlilik
  • David Lighty (LDLC Asvel Villeurbanne): 16 sayı, 3-4 3sayı, 3-3 2sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik
  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): 15 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 24 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …