Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Anadolu Efes’i Etkili Hücum Performansıyla Geçti

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta programında sahne alan Türk derbisinde temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, konuk olduğu son 2 sezonun şampiyonu konumundaki diğer temsilcimiz Anadolu Efes‘i diğer haftaların aksine bu kez etkili bir hücum performansıyla, 79-88 yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, beşte beş ile yoluna devam etti ve Euroleague’de şuanda namağluğ ünvanına sahip tek takım olarak kaldı. Anadolu Efes ise 3. mağlubiyetini almış oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Scottie Wilbekin 25 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Marko Guduric 19 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Johnathan Motley 11 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Carsen Edwards 10 sayı ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Anadolu Efes cephesinde ise Vasilije Micic 19 sayı, 5 asist ile öne çıkarken, Amath M’Baye 14 sayı, 6 ribaund ve Elijah Bryant 12 sayı ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Karşılaşmanın ilk bölümünde iki takım da hücumda müthiş işlere imza attılar ve savunmaların da zayıf kalmasıyla beraber bizlere yüksek tempoda, bol skorlu bir sekans izlettiler. İki takım da NBA temposunda bir çeyrek oynadılar ve hem dışarıdan yüksek yüzdeli atışlar bulunması hem de içeriden yumuşak savunmaların cezalandırılmasıyla beraber ilk çeyrek Anadolu Efes’in 27-26’lık üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekle beraber Fenerbahçe adına kenardan gelen Guduric maça damga vurdu. Özellikle yüksek yüzdeli şutlarıyla hücumda etkili olan Sırp skorer savunmada da Efes kısalarına zor anlar yaşattı. Efes ikinci çeyrekte skor üretiminde rakibine cevap bulmakta zorlandı ve özellikle Beaubois’nın yokluğunda dış atışlarda beklentilerin altında kaldılar. Fenerbahçe hücumda oynadığı ilk yarıyı 44-49 önde kapattı.

İkinci yarıyla beraber beklendiği gibi takımlar savunmada vidaları sıkmaya başladılar. Ama Fenerbahçe yine bir adım önde olan taraftı. Calathes liderliğinde hücumda topu çok iyi paylaşan ve Efes’in aksine birebirler yerine paslar üzerinden üretime devam eden, organizasyonu daha iyi yapan sarı lacivertliler istediklerini yine aldılar ve savunmada da konsantrasyonunu kaybetmeyen misafir takım farkı daha da arttırarak son çeyreğe 62-71 önde girdi. Efes final çeyreğinde beklendiği gibi bir reaksiyon gösterdi ve savunmada koç Ataman’ın istediği sertliği sahaya yansıtarak farkı tek hanelerde tutup maçı kaos ortamına taşımayı başardı. Ancak Wilbekin ve Guduric’den gelen kritik isabetlerle Fenerbahçe farkı korudu ki son anlarda da Wilbekin üst üste bulduğu 5 sayıyla maça noktayı koydu.

Fenerbahçe baştan sona hakettiği ve yine üst seviye bir basketbol oynadığı galibiyeti hanesine yazdırdı. Neden Euroleague’de kalan tek namağlup takım olduğunu da kanıtlamış oldu son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes’i deplasmanda kapalı gişe Sinan Erdem’de devirerek. Üstelik ilk 4 maçın aksine bu kez savunma ile değil, rakibin temposunda, onların basketbolunda yani atarak, çok iyi bir hücum performansıyla kazanmayı başardılar. Bir başka deyişle “biz sadece savunma takımı değiliz” mesajını net olarak verdiler. Yollarına tam gaz devam ediyorlar!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …