Güncel Haberler

İDDİA: Barça, Kısa Rotasyonunu Thomas ile Güçlendirmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroelague ve İspanya Liga Endesa‘nın şampiyonluk adaylarından FC Barcelona kısa rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Kuric ve Martinez’in devam eden sakatlıkları nedeniyle kanat rotasyonu zayıflayan İspanyol devi, Mundo Deportivo’da yer alan habere göre şuanda serbest oyuncu konumunda olan Matt Thomas‘ı kadrosuna katmak istyor.

28 yaşında olan 1.95 metre boyunda olan şutör guard, NBA sahnesinde 39 maçta ortalama 11.7 dakika süre alırken 4.1 sayı, %38.5 3sayı, 1.3 ribaund ile katkı vermişti. Adı daha önce Real Madrid, Baskonia ve Maccabi gibi diğer Euroleague takımları ile de anılmış ama bir gelişme olmamıştı.

OYUNCU ANALİZİ:

Thomas, Valencia formasıyla EuroCup sahnesinde takımıyla beraber zirveye çıkmış, şutör hatta skorer özelliklerini, özellikle istikrarlı peformansını net olarak Avrupa sahnesinde kanıtlamış bir isim. Sahanın her yerinden hem dribbling üstünden hem de ceza atışlarında yüksek yüzdeye sahip bir isim. Perdelerde çıkarak gelip bulduğu yakala-at pozisyonlarında da çok başarılı. Ayrıca NBA’de şutlarına önlem alınmasıyla beraber fake ve aldatmacalarını çok geliştirdi, üstüne çıkan savunmaları akıllıca ekarte edip penetre üstünden orta mesafeler bulabiliyor, hatta direkt potaya atak ederek koridorları da iyi değerlendiriyor. Çembere gitmeyi arttırdıkça artık çizgiye daha çok geliyor ki buradan da çok yüksek bir yüzdeye sahip zaten. Oyun zekası yüksek ve pasör özellikleri de var, bencil bir skorer değil.

Gelelim eksilerine. Her ne kadar penetre frekansını arttırsa da halen sadece şuta dayalı, tek yönlü bir hücum silahı demek yanlış olmaz. Penetre ve pas silahlarını daha tehditkar, daha istikrarlı bir hale getirmeli. Ribaundlara her zaman konsantre değil, fokusunu kaybettiği anlarda havuza düşen topları bile takip etmekte sorun yaşıyor. Diğer taraftan ortalama bir atlet ve pozisyonuna göre çabukluk konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Bu da karşısındaki delici ve hareketli durdurmakta başarısız olmasına neden oluyor, zekası ve oyun bilgisi ile savunmdaki bu açıklarını kapatmaya çalışıyor.

Barça’da Kuric’in sakatlığı özellikle dış şutlar anlamında koç Saras’ın elini ciddi anlamda zayıflatmıştı. Evet Laprovittola da iyi bir şutör ama o daha çok bir numaradan, dribbling üstünden etkili bir isim. Kanatlarda ise Abrines dışında efektif bir şutörleri kalmamıştı. Thomas kendisini Valencia ile Avrupa’da kanıtlamış, NBA’de ise aradığını bulamayan, yıllardır boş yere şansını zorlayan bir isim. Avrupa’ya dönerse kalan 7-8 yıllık kariyerinde Jaycee Carroll ya da Kuric seviyelerine rahatlıkla çıkabilecek yeteneklere sahip bir keskin nişancı. Dolayısyla Barça için kesinlikle çok doğru bir takviye olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …