Güncel Haberler

Koç Alimpijevic, Efes Galibiyetinin Ardından Sırp Basınına Açıklamalarda Bulundu

2022-23 sezonuna hem Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi hem de 7DAYS EuroCup sahnesinde namağlup başlayan, yoluna altıda altı ile devam Frutti Extra Bursaspor‘da kuşkusuz bu başarının mimarlarından birisi de Sırp koç Dusan Alimpijevic.

Son olarak BSL’de konuk ettikleri Euroleague şampiyonu Anadolu Efes’i devirdikleri maçın ardından genç koç, ülkesindeki basın kuruluşlarından Hotsport.rs’ye açıklamalarda bulundu.

Sezon başında yakaladıkları form grafiğine değinen Almmpijevic, asıl önemli olanın Şubat ve Mart aylarında form tutturmak olduğunu söyledi:

Takımın Şubat ve Mart aylarında da bu performansı sürdürebilmesi çok daha önemli. Elbette başlangıçta bu kadar rekabetçi olabilmemiz çok önemli ama henüz sezonun başındayız. Şu bir gerçek ki Joventut Badalona ve Anadolu Efes gibi güçlü takımlara karşı sergilediğimiz performans çok sevindirici. En iyilere karşı kazanabileceğimizi gösterdik, bu durum özgüvenimizi bir hayli arttırdı. Yine de tekrarlıyorum: Asıl önemli olan sezona nasıl başladığımız değil, nasıl bitirdiğimiz.

Henüz sezon başındaki hedeflerinde bir değişiklik olmadığını söyleyen genç çalıştırıcı, Bursaspor’da çalıştığı için kendini çok şanslı hissettiğini ifade etti:

Hedeflerimizde değişen bir şey yok. Bursaspor henüz herhangi bir başarıya ulaşmadı, yalnızca birkaç etkileyici galibiyet aldık. Bu galibiyetler taraftarlarımız ve kulübün reputasyonu açısından çok kıymetli. Yine de bazı sorunlarla karşı karşıyayız ve bu durumdan pek bahsedilmiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncularımızdan dolayı aşırı derecede sınırlı bir kadroyla mücadele ediyoruz. Hal böyleyken üst üste 2 kez EuroLeague şampiyonu olan Anadolu Efes‘i yenebilmemiz çok değerli.

Bursaspor gibi bir kulüpte çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Burada herkes istikrara inanıyor, alınan bir mağlubiyetten sonra kulüpte çatlak sesler çıkmıyor. Rakiplerimize kıyasla düşük bir bütçeyle mücadele ediyoruz ama basketbolda herkes herkesi yenebiliyor, bu sporu güzel kılan başlıca noktalardan biri de bu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …