Güncel Haberler

Koç Ataman, Alba Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 4. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Alba Berlin’i 78-74’lük skorla yenmeyi başarmıştı.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bugün felaket bir basketbol oynadık. Will Clyburn 19, Vasilije Micic ise 17 şut kullandı. Bu şekilde oynamaya devam edemeyiz. Hücumda topu paylaşıp uzunlarımızı da işin içine dahil ederek skor üretmeliyiz. Böyle oynamaya devam edemeyiz.

Bugün Bryant Dunston çok önemli katkılar sağladı. Özellikle 4. çeyrekteki oyunuyla savunmamıza büyük etki etti. Savunmamızla maçı kazandık ama bizim oyunumuz bu değil, Anadolu Efes‘in iç saha basketbolu bu değil. Yine de çok formda bir rakibe karşı kazanmayı başardık.

Maçı kıramadık, 8 sayı öne geçiyoruz ama hücumda kaçırınca tek pasla sayı buluyorlar. Alba savunulması zor takım. Hücumda çok hata yaptık. Micic ve Clyburn çok top kullandı ve yüzdeli atamadı. Topu daha fazla paylaşmak zorundayız. Neyse ki maç sonunda yorulan Koumadje kenara çıktı. Sonlarda Bryant Dunston’ın savunması bize maçı getirdi.
Zizic’in son maçlardaki performansı hayal kırıklığı. Son 2 maçı felaket oynadı. Bu takımın esas iki uzunu Zizic ve Pleiss. Zizic bugün dibe vurdu, kendisine çeki düzen vermesi lazım.
Erten Gazi mücadele etti ama beklentileri karşılayamadı. Tamir Blatt’ı tutsun diye oynattık. İlk başlarda iyiydi ama sonra hatalar yaptı.

S Sport

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …