Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Eski Skoreri Rich’i Transfer Ediyor (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet, sezona 4 maçta 0 çekerek başlamasının ardından transfer hamlelerine devam ediyor.

Geçen hafta kısa rotasyonuna Mooney’i ekleyen siyah beyazlılar, Orta Çizgi’nin haberine göre daha önce 2018-19 sezonunda da takımın formasını giymiş olan Jason Rich ile anlaştı, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.91 metre boyunda olan 36 yaşındaki Amerikalı guard, bu sezona serbest oyuncu olarak başlamıştı. Geçen sezon ise Napoli forması ile Serie A’da 27 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 13.4 sayı, %36.5 3sayı, 3.5 ribaund, 3.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Daha önce ülkemizde Beşiktaş ve Gaziantep formalarını giymiş olan Rich, ilerleyen yaşına rağmen halen değerli bir skorer olduğunu geçen sezon Napoli forması ile Serie A’da göstermiş bir isim.

Onun için komple bir skorer diyebiliriz rahatlıkla. Dribbling üstünde kendi skorunu yaratma konusunda usta bir isim. Gerek deliciliği ve çabukluğu ile pozisyonları direkt potaya giderek bitirebiliyor, gerekse üçlüklerle rakip savunmaların dengesini bozabiliyor. Özellikle tepe ikili oyunlarında perdeleri verimli değerlendirmesiyle biliniyor. Artan tecrübesiyle beraber penetre ve şut tehditinin yanına asistleri de eklemiş durumda, artık üçlü tehdite sahip perde sonrası. Ayrıca açık alanda etkisi ve verimliliği artan bir skorer, yüksek tempoyu çok seviyor, geçiş hücumlarında savunmalar yerleşmeden yaptığı ataklar ya da erken şutlarla rakiplerin canını epey sıkıyor. Atletik özellikleri ve pozisyon bilgisi sayesinde özellikle havuza düşen toplarda ve uzun ribaundarda etkili bir isim.

Eksilerine gelecek olursak. Topla ne kadar etkiliyse topsuz pozisyonlarda da o kadar etkisi azalıyor. Dış şutlar önemli silahlarından biri olsa da istikrarlı değil, gününde olmadığı zaman çember dövebiliyor. Genel anlamda istikrar problemi var ve özellikle savunmada, yine topsuz pozisyonlarda konsantrasyon sorunu yaşayabiliyor.

Beşiktaş, Coleman ve Brown ile yola çıkarken bu iki çaylak guard ile işlerinin çok zor olacağını söylemiştik. Koç Kandemir ise bunu 4 mağlubiyetin ardından biraz geç gördü demek lazım… Bu seviyelerde artık öyle iki çaylak, yüksek potansiyelli isim bulayım, bu isimlerle ligi götürürüm deme şansınız yok! Nitekim Mooney ve Rich birlikteliği ile çok daha farklı seviyede bir Beşiktaş izleyeceğimizi söyleyebiliriz. Hatta bu ikili ile beraber Usher, Orelik, McCormack üçlüsünün de verimleri artacaktır. Rich’in dribbling üstünden kendi skorunu yaratbilmesi Beşiktaş’ın sezon başından beri yaşadığı yetersiz hücum çeşitliliğine çözüm olacaktır. Kulübü ve ülkemizi de tanıyor olması bir sezon içi transfer olmasına rağmen adaptasyon sorunu yaşamayacağı anlamına geliyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …